Red Hot Chili Peppers prvýkrát na Slovensku. Frusciante je nesmrteľný

Festival Lovestream v Bratislave tesne dorovnal najnavštevovanejší festival na Slovensku. Kým trenčiansky festival Pohoda má maximálny limit 30-tisíc účastníkov (ktorý niekoľkokrát naplnil), trojdňová akcia v hlavnom meste pritiahla podľa informácií denníka Pravda dovedna viac ako 50-tisíc návštevníkov.

13.06.2022 00:00 , aktualizované: 14.06.2022 14:54
Red Hot Chili Peppers v Bratislave Foto: ,
Red Hot Chili Peppers v Bratislave
debata (6)

Oficiálne číslo musí ešte potvrdiť organizátor „Silvi Production presentation by arrangement with Marcel Avram and Concerts East“.

V piatok bol Národný futbalový štadión v Bratislave naplnený len z jednej tretiny. Na druhý deň ho Dua Lipa roztancovala, no bol to nedeľný headliner, ktorý hraciu plochu belasého Slovanu a jeho tribúny prvýkrát zaplnil. Red Hot Chili Peppers so svojím hodinu a pol dlhým setom stihli prejsť svoje najväčšie hity, ako aj ‚demáče‘.

Red Hot Chili Peppers v Bratislave
Red Hot Chili Peppers v Bratislave
+18Red Hot Chili Peppers v Bratislave

„Ukazuje sa, že Národný futbalový štadión je naozaj štadiónom hodným podujatia svetových rozmerov. Organizátori však stoja pred najväčšou skúškou či dnešný záverečný deň zvládne kapacitu a nápor divákov, ktorí sa chystajú na koncert hviezdy rockového neba, skupiny RED HOT CHILI PEPPERS,“ písali organizátori v tlačovej správe v nedeľu na obed.

„Fanúšikov potešíme správou, že sa predstavia v pôvodnej zostave spolu s gitaristom Johnom Fruscianteom,“ dodali. A mali prečo. Pôvodný gitarista kapely, ktorý bol pri zrode všetkých hitov, nesklamal – ba prekvapil. Kapela vznikla pred 39 rokmi a je obdivuhodné, že aj po tých rokoch dokážu vyčariť na pódiu energiu, ktorá rozhýbe masy. Pripomínam, že približne 29-tisíc ľudí bolo v nedeľu na koncerte v Bratislave.

Calum Scott v Bratislave
Calum Scott v Bratislave
+7Calum Scott v Bratislave

Lovestream má ešte dlhú cestu pred sebou. Po takýchto svetových menách má pred sebou náročný dramaturgický krok. Festival v meste, s jedným stageom, zavretými barmi a drahým jedlom, má šancu uspieť. Na prvý ročník to bolo fajn.

Speváčka Dua Lipa na festivale Lovestream....
Speváčka Dua Lipa na festivale Lovestream....
+19Speváčka Dua Lipa na festivale LOVESTREAM....
Skupina Kryštof na festivale LOVESTREAM.
Skupina Lucie na festivale LOVESTREAM v...
+29Skupina IMT Smile na festivale LOVESTREAM v...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Red Hot Chili Peppers #Lovestream