Americký multižánrový hudobník Jason Mraz slávi 45 narodeniny

Americký gitarista, spevák a skladateľ Jason Mraz, ktorý sa narodil 23. júna 1977, sa vo svojej tvorbe inšpiruje popom, reggae, folkom, jazzom, rockom aj hip-hopom. Dvojnásobný držiteľ Grammy má vďaka svojmi dedkovi, ktorý odišiel v roku 1915 do Spojených štátov, českých predkov.

23.06.2022 10:00
Spevák Jason Mraz. Foto: ,
Spevák Jason Mraz.
debata

Mraz vyštudoval muzikál v New Yorku a v roku 2002 vydal svoj debutový album Waiting for My Rocket to Come. V roku 2010 získal dve ceny Grammy za skladbu Make It Mine v kategórii najlepší mužský popový výkon a za duet Lucky so speváčkou Colbie Caillatovou v kategórii najlepšia popová spolupráca s vokálmi.

Doposiaľ vydal sedem štúdiových albumov. Jeho najúspešnejším albumom je We Sing. We Dance. We Steal Things (2008), z ktorého pochádzajú single I'm Yours a Lucky.

Jason Mraz - I'm Yours

Svoje krehké skladby Mraz tiež dvakrát predstavil publiku v Prahe, v roku 2011 v Paláci Akropolis a o šesť rokov neskôr vo Fóre Karlín.

Mraz je tiež známy mnohými filantropickými aktivitami. Napríklad pred desiatimi rokmi bol v Barme hviezdou koncertu zorganizovaného televíznou stanicou MTV v spolupráci s americkými a austrálskymi vládnymi humanitárnymi agentúrami a organizáciou pre boj proti otroctvu Walk Free.

Je druhýkrát ženatý.

debata chyba
Viac na túto tému: #spevák #hudba #narodeniny #Jason Mraz