Hviezda tajvanskej elektronickej scény Meuko! Meuko! dnes vystúpi v Bratislave

Meuko! Meuko! je vychádzajúca hviezda východnej Ázie. Tajvanská umelkyňa vtrhla na scénu experimentálnej elektronickej hudby so svojím jedinečným zvukom v roku 2017. Dnes o 20. h vystúpi v bratislavskej A4 - priestore súčasnej kultúry.

25.06.2022 10:30
meuko meuko1 Foto:
Meuko! Meuko! vystúpi v sobotu 25. júna v A4 - priestore súčasnej kultúry v Bratislave.
debata

V EP Ghost Island (2018) uteká prostredníctvom mytológie, tradičných inštrumentov, elektronických bítov a kakofonických sampleov z mesta Taipei, aby sa doň nanovo ponárala. Jej mesto je síce prerastené starými koreňmi tradičného Tajvanu, no podlieha novým pravidlám mestskej džungle. Po dvoch EP vydaných na Danse Noire, pripravuje Meuko! Meuko! ďalší album, tentokrát pre vydavateľstvo Planet Mu.

Jej rituálne živé vystúpenia s veľkým ohlasom uviedli festivaly ako Transmediale, Sónar, Primavera Sound, SonicActs či Hyperreality.

Sety Meuko! Meuko! sú nasýtené výraznou atmosférou. Do sviežich polôh posúva odkazy na tanečné rytmy, so samplami, zvukmi hračiek a futuristickými zábermi z virtuálnej reality vytvorenými v spolupráci so skupinou NAXS corp. Medzi tradičným tajvanským náboženstvom a technoanimizmom sa núka množstvo pohľadov na premenlivú panorámu mesta s tropickou vlhkosťou a zeleňou obrastajúcou betónové mestské bloky.

Meuko! Meuko! nebude jedinou vystupujúcou. Doplní ju unikátny koncert tuzemských hudobníkov. V premiére zaznie nové elektroakustické dielo Resonoár skladateľov Matúša Wiedermanna a Mariána Zavarského, ktoré je fúziou experimentálneho ambientu, intelligent dance music a industriálu. Očakávať môžeme živé klasické i experimentálne hudobné nástroje v prepojení s elektronikou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #A4 – priestor súčasnej kultúry