Videoklip Žijeme len raz dosiahol na YouTube 3 milióny pozretí

Videoklip k skladbe Roberta Buriana a Michala "Ega" Straku obsahuje všetko, čo k letu neodmysliteľne patrí - zmrzlinu, dievčatá v plavkách, tanec, vodu aj slnko.

05.07.2012 05:00
počasie, leto, horúčava, kúpalisko, plávanie Foto:
Skladba Žijeme len raz je o letnej pohode.
debata

O najväčšom slovenskom hite leta 2012 je zdá sa rozhodnuté už na jeho začiatku. Videoklip k skladbe Žijeme len raz, pod ktorou je hudobne podpísaný dídžej a producent Robert Burian a textár a rapper Michal „Ego“ Straka, dosiahol na YouTube za dva týždne už tri milióny pozretí. Len pre porovnanie, túto hranicu dosiaľ nepokorila žiadna skladba od skupiny Kontrafakt, v ktorej Ego dlhé roky pôsobil a prostredníctvom ktorej sa dostal do povedomia širšej verejnosti.

Videoklip Žijeme len raz je situovaný do oblasti Slnečných jazier v Senci. Hlavnou postavou klipu je 28-ročný piešťanský rodák Ego, no súčasťou videa sú všetky veci, ktoré k letu neodmysliteľne patria – zmrzlina, dievčatá v plavkách, tanec, voda a slnko. O sprievodné vokály v piesni sa postarali Alexandra Vičíková a Simon, mix mal na starosti Marek Šurin. Aj keď je nepopierateľné, že Žijeme len raz je obrovským hitom, faktom zostáva, že hudobný podklad je nápadne podobný skladbe Welcome to St. Tropez od švajčiarskeho dídžeja a producenta DJ Antoinea. Jeho verzia má na YouTube od 16. februára 2011 už 84 miliónov pozretí.

Skladba Žijeme len raz sa objaví aj v novom slovenskom filme Tak fajn, ktorý začnú slovenské kiná premietať vo štvrtok 12. júla. "Tak fajn má v sebe veľa hudby. Podobne, ako to kedysi bolo napríklad vo filme Fontána pre Zuzanu. Pieseň Žijeme len raz vyšla len nedávno a dokonale nám sadla do karát. Dostali sme nápad, že by to bolo výborné prepojenie – letný film, komédia a letný hit,“ povedal pre Topky.sk producent Braňo Jančich. Ako dodal, Ego proti tomuto nápadu neprotestoval. "Pre interpreta je to v podstate vyjadrenie pocty,“ uviedol Jančich.

debata chyba