Lenny spieva o rozchode s vtipnou pointou. Pozrite si videoklip k Plastic Flowers

Nie je to tak dávno, čo jeden z najvýraznejších hlasov českej hudobnej scény – speváčka Lenny, vydala chytľavý singel „live. laugh. cry“ aj s filmovým videoklipom v hlavnej úlohe so Sarou Sandevou. A keďže je koncertná sezóna v plnom prúde, Lenny prichádza s ďalšou piesňou z pripravovaného albumu. Skladba Plastic Flowers vznikla spontánne pri natáčaní v Berlíne.

11.07.2022 16:00
lenny Foto:
Ďalšou skladbou z pripravovaného albumu speváčky Lenny je Plastic Flowers.
debata

Videoklip, ktorého sa opäť ujal režisér Ondřej Kudyn, vznikal pri fotení v ateliéri Cash Only s Benediktom Renčom a má rovnako ako skladba, príjemnú a pohodovú atmosféru.

Hravá pieseň rozpráva príbeh čerstvo rozídeného páru. „Túto pesničku od začiatku vnímam ako zábavnú a slobodomyseľnú. Má aj zaujímavú pointu. Je to príbeh, ktorý sa odohráva po rozchode páru,“ približuje Lenny. „Dievča už na svojho partnera nečaká, už dávno mu neverí a už vôbec sa naňho nespolieha. Zvykol jej nosiť kvety a keďže šetril, neboli pravé, ale umelé. Humorné na celom príbehu je, že sú to práve umelé kvetiny, ktoré na rozdiel od ich lásky vydržia večnosť,“ dodáva 28-ročná speváčka.

Singel pôvodne vznikol ako vtip, keď speváčka nahrávala piesne na nový album v Berlíne. Hlavný producent Isa Azier ju vtedy zoznámil s Graysonom Finleym, nemeckým interpretom vystupujúcim pod prezývkou Bonaparte. „Bonaparte je človek sršiaci nápadmi a energiou, a okamžite začal vtipkovať: ,Kam dnes pôjdeme na obed? Čo tak na ázijské trhy? Tam majú všetko, najeme sa a naspäť si donesieme aj umelé kvetiny.‘ Nápad na pesničku teda môže začať aj slovnou hračkou,“ hovorí s úsmevom Lenny.

Lenny Čítajte viac Speváčka Lenny: Naučila som sa hovoriť nie

Jednoduchý, ale zábavný videoklip si vrátane set designu vymyslela sama speváčka. Vizuál tak vznikal pri fotení s renomovaným fotografom Benediktom Renčom v štúdiu Cash Only, nakrútenie snímky Lenny opäť zverila Ondřejovi Kudynovi.

„Páčila sa mi predstava, aby bol klip spontánny, akoby niekto prišiel na fotenie, len-tak zobral kameru a začal ma točiť,“ vysvetľuje Lenny. „Celý tím, vrátane makeup artistky Hristiny Georgievskej a stylistu Honza Pokorného, nám ochotne pomáhal, samotný Ben s nami riešil ideálne svetlo pre nakrúcanie. Skrátka ma veľmi potešilo, ako sme pre to boli všetci zapálení,“ uzatvára s nadšením mnohonásobná držiteľka Ceny Anděl.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lenny