Kanadské dvojčatá Tegan and Sara si novým albumom hoja rany

Kanadské hudobné duo Tegan and Sara ohlásilo nový album. Ich v poradí desiata nahrávka s názvom Crybaby (Plačko) vyjde 21. októbra. Turné po Amerike a Kanade začnú 26. októbra koncertom vo Filadelfii.

16.07.2022 10:00
Tegan and Sara Foto:
Crybaby je v poradí desiaty album skupiny Tegan and Sara.
debata

Naposledy vydali dvojčatá Tegan a Sara Quinové album ešte pred pandémiou. Ich nahrávka Hey, I’m Just Like You (Hej, som presne ako ty), ktorá vyšla v roku 2019, obsahuje upravené verzie dovtedy nevydaných piesní, ktoré zložili ešte počas štúdia na strednej škole.

Zároveň s albumom vydali aj memoár s názvom High School (Stredná škola), ktorý potešil ich dlhoročných fanúšikov, ale aj odbornú kritiku. V súčasnosti vzniká rovnomenný seriál, ktorý bude režírovať Clea DuVallová.

Tegan and Sara - Fucking Up What Matters

Už pred niekoľkými mesiacmi zverejnili Tegan a Sara skladbu Fucking Up What Matters spolu s videoklipom, počas ktorého si dali spraviť prvé spoločné tetovanie. Ďalšou piesňou, ktorá bude súčasťou albumu Crybaby, je Yellow (Žltá). Jej videoklip, ktorý vzdáva hold rovnomennej piesni skupiny Coldplay z roku 2000, mal premiéru 12. júla. Režíroval ho Mark Myers.

„Pieseň sme napísali po tom, čo sme začali robiť kroky smerom k vyliečeniu modrín, ktoré sme si so sebou obe niesli z čias dospievania a prvých rokov dospelosti – rán, ktoré sa nikdy celkom nezahojili a občas vzplanú, čím nás v špirále posielajú späť v čase. Sme odsúdené mať navždy 15 rokov, rozchádzať a rozpadať sa? Dúfam, že nie,“ opísala pozadie vzniku piesne Yellow Sara.

Tegan and Sara - Yellow

„Toto bolo prvýkrát, čo sme ešte počas príprav našich dem rozmýšľali nad tým, ako budú jednotlivé piesne fungovať spolu. Nebolo to len o tom, že by Sara menila texty či reorganizovala časti mojich piesní. Tiež mi hovorila: táto pieseň bude rýchlejšia či bude to v inom tóne. Sara však efektívne zlepšuje všetky moje veci, na ktorých pracuje,“ dodala jej sestra Tegan.

Tegan and Sara Čítajte viac Tegan a Saru žiarlivosť neopustila

Ich novinka Yellow bude obsahovať 12 skladieb. Okrem samotných dvojčiat sa na produkcii podieľal aj John Congleton a štúdio Sargent Recorders.

Počas turné zavítajú do miest ako Washington, D. C., Boston, New York, Cleveland, Chicago, Toronto, Los Angeles či Seattle. Posledný koncert odohrajú 20. novembra v kanadskom Vancouveri.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #hudba #album #Tegan And Sara