Piatkový koncert Pearl Jam v Prahe nebude, frontman má choré hlasivky

Americká kapela Pearl Jam zrušila svoje piatkové vystúpenie v Prahe v O2 aréne. Frontman Eddie Vedder má choré hlasivky po víkendovom vystúpení vo Francúzsku na festivale Lollapalloza, kde sa nadýchal prachu a dymu z neďalekých lesných požiarov. Návštevníci dostanú peniaze za zakúpené vstupenky späť v mieste nákupu, uviedla kapela na svojom profile.

22.07.2022 12:00
Pearl Jam Foto: ,
Eddie Vedder z kapely Pearl Jam.
debata

„Dúfali sme, že sa Ed pred zajtrajším (piatkovým) koncertom uzdraví. Navštívil doktora v Prahe a pokračuje v liečbe, hlas bohužiaľ stále nemá,“ oznámila kapela fanúšikom, ktorým vyjadrila „úprimné ospravedlnenie“.

„Vždy sme tu u vás mali pamätné vystúpenia a sme rovnako ako vy hlboko sklamaní,“ napísali Pearl Jam.

Pražský koncert je už druhým, ktorý musela kapela zrušiť kvôli Vedderovým problémom s hlasivkami. Stredajší koncert vo Viedni sa tiež neuskutočnil. Pearl Jam cez víkend vystupovali na parížskom festivale Lollapalloza. Frontmanov hlas podľa vyjadrenia kapely poškodili 40-stupňové horúčavy, prach a dym pri vystúpení 17. júla neďaleko Paríža.

Pearl Jam - Even Flow

Kapela Pearl Jam vznikla v roku 1990 v americkom Seattle, odkiaľ pochádza napríklad aj Soundgarden či Alice in Chains. Navzdory svojim sporom s „hudobným establišmentom“, napríklad spoločnosťou Ticketmaster, sa kapela stala jedným z najpopulárnejších hudobných zoskupení 90. rokov.

Spoločne s Nirvanou patria medzi hlavných predstaviteľov rockového hudobného štýlu grunge, ku ktorého vývoju Pearl Jam značne prispeli v roku 1991 svojím albumom Ten, ktoré obsahuje hity ako Alive, Jeremy alebo Even Flow.

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #koncert #hudba #Pearl Jam #Eddie Vedder