Skupina Davová Psychóza je opäť na turné

Slovenská punkrocková legenda Davová Psychóza pripravila koncertné turné, ktorým chce osláviť 35 rokov od založenia. Na cesty sa chystá po troch rokoch, keď v roku 2019 absolvovala predchádzajúce turné Léto s Davofkou Tour 2019.

27.07.2022 16:00
davova-psychoza Foto:
Kapela Davová psychóza na archívnej snímke.
debata
Davová Psychóza - Čierna diera

Davovka v priebehu piatich týždňov až do 27. augusta odohrá 20 koncertov, na trinástich sa predstaví slovenským fanúšikom, šesť koncertov odohrá v Česku a jeden v Poľsku.

Skupina Davová Psychóza vznikla v roku 1987, a tak tento rok oslavuje svoje 35. výročie. Počas tejto tri a pol dekády jej existencie sa stala jednou z najkultovejších punkových skupín ako na Slovensku, tak aj v Českej republike. Stihla vydať päť radových albumov, sú nimi Antropofóbia (1991), Svet žaluje (1992), Kríza vedomia (1998), Nakŕmte prežratých (2004) a Emancipácia (2019). Vzišli z nich desiatky kultových skladieb, najznámejšie songy sú Depresia, Spravodlivosť, Tiesňové volanie, Radujme sa, veseľme sa, Mozgová paralýza, Dnes je správny deň, Davová psychóza, Svet žaluje, Kult osobnosti, Agresia, Horiaca Európa či Ľudské práva alebo Tvár plná nenávisti.

Vzhľadom na to, že spevák kapely Jano Kassa dlhodobo žije v austrálskom Sydney, Davovka posledných 15 rokov koncertuje veľmi málo a len sporadicky a s viacročnými prestávkami. Jano po troch rokoch priletel na Slovensko len v nedeľu 17. júla, od pondelka 18. júla kapela absolvovala intenzívne skúšky. Davová Psychóza sú Jano Kassa spev, Marcel Duchoň gitara, Roman Hulo Hulín basa a Tibor Cibi Adamec bicie. TASR informoval PR manažér Roman Fecko.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #punk