Fúzie Zuzany Mikulcovej pokračujú s Beatou Hlavenkovou

Medzinárodný audiovizuálny projekt Fúzie speváčky a skladateľky Zuzany Mikulcovej má pokračovanie. Je autorsko-interpretačným spojením Mikulcovej a oceňovanej českej klaviristky, speváčky a skladateľky Beaty Hlavenkovej. Spolu vytvorili chytľavú alt popovú skladbu Tancuj s hip hopovými beatmi a jazzovými plochami. Tanec je v skladbe vnímaný ako symbol života, ktorý sa môže v okamihu skončiť. TASR o tom informoval PR manažér Rado Mešša.

29.08.2022 11:00
Zuzana Mikulcova foto Dominik Janovsky8 Foto:
Zuzana Mikulcová prizvala k ďalšej spolupráci v projekte Fúzie Beatu Hlavenkovú.
debata

„Plán pokračovať v projekte Fúzie som mala už minulý rok. Tento projekt je niečo, čo by človek mohol robiť aj celý život. To sa zatiaľ nechystám, ale na niekoľkých ďalších skladbách sme sa s celým tímom zhodli. Na spoluprácu s Beatou som sa veľmi tešila. Demo, ktoré sme mali pre ňu pripravené, jej veľmi sadlo, a to, ako celú skladbu doplnila, je fantastické. Beata je nielen skvelá speváčka a hudobníčka, ale aj výnimočný človek. Myslím, že sme si porozumeli nielen po hudobnej stránke, ale aj osobnej,“ uviedla pre médiá Mikulcová.

Výsledná podoba všetkých skladieb projektu Fúzie vznikla a aj ďalej vzniká naraz s videoklipom. Nahrávanie skladby Tancuj so Zuzanou Mikulcovou, Beatou Hlavenkovou, hudobníkmi Michalom Šelepom, Gáborom Tokárom a producentom Andrejom Hruškom nakrútil opäť Dominik Janovský. Nahrávalo a nakrúcalo sa dva dni v Štúdiu 23 v Dúbravke.

Výnimočné hudobné spojenia s Danom Bártom, Barborou Mochowou, Larou Abou Hamdan, Petrom Lipom a Jakubom Königom doplnia tento rok ďalšie zaujímavé autorsko-spevácke spolupráce. Pre potrebu reagovať na súčasnú spoločenskú situáciu v otázkach národnostných menšín a narastajúceho extrémizmu a rasizmu hudbou, ako najuniverzálnejším dorozumievacím jazykom, chce Mikulcová svojim projektom Fúzie naďalej búrať pomyselné hranice a spoluprácou umelcov vytvárať nielen hudobnú, ale aj ľudskú a spoločenskú fúziu rôznych kultúr a jazykov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Mikulcová #Fúzie