Ceny MTV získali Taylor Swiftová, Harry Styles aj Red Hot Chili Peppers

V nedeľu večer v Prudential Center v Newarku v americkom štáte New Jersey rozdávali Ceny MTV. Cenu americkej televízie MTV za najlepšie video získala speváčka Taylor Swiftová za desaťminútovú verziu filmu k hitu All Too Well: The Short Film. K víťazom v ďalších kategóriách patria okrem iného aj Jack Harlow, Harry Styles, Nicky Minaj či skupina Red Hot Chili Peppers.

29.08.2022 11:18
2022 MTV Video Music Awards - Arrivals Foto: ,
Taylor Swift na červenom koberci MTV Video Music Awards.
debata

Oslavu hudby zahájil rapper Jack Harlow, ktorý na scénu „priletel“ v makete lietadla a predviedol svoju pieseň First Class. Rovno si prevzal prvú cenu za najlepšiu spoluprácu s raperom Lil Nas X, ktorému hosťoval na skladbe Industry Baby.

Bebe Rexha na červenom koberci MTV Video Music...
Taylor Swift na červenom koberci  MTV Video...
+19Avril Lavigne na červenom koberci  MTV Video...

Na pódiu sa k nemu pridala speváčka Fergie, niekdajšia členka skupiny Black Eyed Peas, ktorá s Harlowom zaspievala svoj hit Glamorous.

Najlepšie video vzniklo pod taktovkou Taylor Swiftovej.

Cenu album roka vyhral spevák Harry Styles za album s príznačným názvom Harry's House. Na slávnosti sa však kvôli pracovným povinnostiam nezúčastnil.

Johnny Depp Čítajte viac Prekvapivé vystúpenie Deppa na cenách MTV: Potrebujem prácu, akúkoľvek

Svetová superstar Nicky Minaj prijala cenu za avantgardnú show. MTV ocenilo jej umenie a to, že hip-hopom prekonáva bariéry. Cena má symbolický názov po legendárnom Michaelovi Jacksonovi. Minaj vzdala kráľovi popu hold. Okrem neho aj speváčke Whitney Houstonovej a ďalším hudobným ikonám a vyjadrila sa o dôležitosti duševného zdravia a prevencii.

Ďalšiu cenu za najlepší hip-hop si prevzala za klip k piesni „Do We Have a Problem?“, ktorú natočila s Lil Baby.

Kapela Red Hot Chili Peppers je globálnou ikonou a počas slávnostného večera vystúpila s niekoľkými hitmi. Bubeník Smith venoval cenu Taylorovi Hawkinsovi, zosnulému bubeníkovi skupiny Foo Fighters, ktorý zomrel začiatkom tohto roka. „Venujem to Taylorovi a jeho rodine. Milujem ich, chýba mi každý deň,“ dodal.

swift-koláž Čítajte viac Červenému kobercu na cenách MTV kraľovala Taylor Swift! Lizzo v záplave látky, trčala jej iba hlava

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Eminem #MTV Music Awards #Red Hot Chili Peppers #Taylor Swfit