Bob Dylan pridal termíny prvého turné po Británii viac ako po piatich rokoch

Americký folk-rockový spevák Bob Dylan na základe "veľkého záujmu" pridal k už vypredanému turné po Spojenom kráľovstve tri nové koncerty. TASR správu v piatok prevzala od britskej spravodajskej stanice Sky News.

04.09.2022 10:00
Bob Dylan Foto:
Bob Dylan na archívnej snímke z roku 1965.
debata

Pôjde o mestá Manchester, Oxford a Bournemouth, kde ukončí svoje tohtoročné turné. Dylan (81) odohrá 12 koncertov v októbri a novembri 2022 v rámci „Rough and Rowdy Ways Worldwide Tour“, ktoré sa začalo vlani v decembri v americkom Milwaukee.

Všetky Dylanove koncerty sú „podujatiami bez telefónov“; diváci ich musia počas vystúpenia uzamknúť. Ide o jeho prvé turné po viac ako piatich rokoch. Dylan vystúpi štyrikrát v London Palladium, následne zavíta do miest Cardiff, Hull, Nottingham a Glasgow.

Bob Dylan - Blowin' in the Wind

Hudobník naposledy koncertoval v Spojenom kráľovstve v roku 2017 v rámci svetového turné „Never Ending Tour“.

Dylan, rodným menom Robert Zimmerman, sa v roku 2016 stal prvým hudobníkom, ktorému udelili Nobelovu cenu za literatúru.

Jeho piesne s obľubou nahrávajú aj iní muzikanti. Úspešné cover-verzie Dylanových skladieb vytvorili aj Jimi Hendrix alebo Adele. Z platní Boba Dylana sa celosvetovo predalo viac ako 125 miliónov kusov.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #Bob Dylan