Na koncerte Foo Fighters na počesť zosnulého bubeníka hral jeho syn aj McCartney

Americká rocková kapela Foo Fighters si v noci na dnešok koncertom v Londýne uctili pamiatku svojho bubeníka Taylora Hawkinsa, ktorý zomrel v marci. Na veľkolepom koncerte na štadióne vo Wembley vystúpilo aj niekoľko hudobných hostí vrátane Paula McCartneyho alebo členov kapiel Queen a AC/DC. Pieseň My Hero hral na bicie Hawkinsov 16-ročný syn Shane. Informovali o tom stanice BBC a agentúra DPA.

04.09.2022 16:00
Dave Grohl Foto: ,
Dave Grohl sa počas koncertu neubránil slzám.
debata

Počas takmer 6-hodinového koncertu bol frontman Foo Fighters Dave Grohl opakovane na pokraji sĺz a musel kvôli tomu niekoľkokrát prerušiť vystúpenie. Na Hawkinsa spomínal ako na „drahého priateľa, spoluhráča z kapely a brata“.

„Nikto vás nevedel tak rozosmiať alebo primať k tancu a spevu,“ dodal Grohl.

McCartney vystúpil s piesňou Oh! Darling s frontmankou skupiny Pretenders Chrissie Hyndeovou. Spevák AC/DC Brian Johnson vo Wembley zahral piesne Back In Black a Let There Be Rock, pri ktorých ho sprevádzal bubeník Metallicy Lars Ulrich.

Členovia skupiny Queen Brian May a Roger Taylor zahrali okrem iného klasickú pieseň Somebody To Love. Väčšina hudobníkov boli umelci, ktorých Hawkins považoval za svoje idoly a s ktorými sa priatelil, píše DPA.

Taylor Hawkins Čítajte viac Zomrel bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins. Mal 50 rokov

Druhý koncert na Hawkinsovu počesť bude 27. septembra v Los Angeles, účasť prisľúbili napríklad Alanis Morissetteová alebo Miley Cyrusová. Výťažok z koncertu pôjde na konto nadácií Music Support a Musicares.

Hawkins bol 25. marca nájdený mŕtvy v hotelovej izbe v kolumbijskej Bogote, kde mala skupina vystúpiť na hudobnom festivale. Príčina smrti nebola zverejnená, podľa pitvy mal Hawkins v tele stopy desiatich rôznych psychotropných látok a liekov vrátane marihuany a antidepresív.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Foo Fighters #Taylor Hawkins