Zelená pošta od Vargu a Hammela ožije na festivale Konvergencie

Na koncerte v bratislavskej Design factory slávny album predstavia Marián Varga, Pavol Hammel, Fedor Frešo, Martin Valihora a František Griglák.

26.07.2012 09:40
Pavol Hammel Foto:
Hudobník a spevák Pavol Hammel na koncerte v bratislavskom PKO.
debata

Medzinárodný festival komornej hudby Konvergencie, ktorý sa bude konať od 17. do 23. septembra v Bratislave, ponúkne na záver svojho programu legendárnu Zelenú poštu klávesáka Mariána Vargu a pesničkára Pavla Hammela. Dvojica hudobníkov tento album predstaví naživo po prvý raz od jeho vydania v roku 1972. Na koncerte v Design factory na Bottovej ulici nebude chýbať ani ďalší muzikant, ktorý sa pod túto nahrávku pred 40 rokmi podpísal – basgitarista Fedor Frešo. Zostavu doplní na bicích nástrojoch Martin Valihora a na gitare František Griglák. Výnimočné koncertné podujatie sa bude konať v nedeľu 23. septembra o 20:00. Vstupenky na koncert sa už predávajú v sieti Eventim za 12 eur. Po vypredaní prvých 100 kusov sa ich cena zvýši na 14 eur, ďalšie lístky budú stáť 16 eur a v prípade nenaplnenia kapacity priestoru bude na mieste vstupné 20 eur.

Zelená pošta je album z roku 1972 obsahujúci 10 skladieb, na ktorom sa spojili Marián Varga, Pavol Hammel, Fedor Frešo, Dušan Hájek, Rastislav Vacho a hosťujúci Radim Hladík. Na nahrávaní sa podieľalo aj Bratislavské dychové kvinteto a Symfonický orchester Československého rozhlasu. O texty piesní sa postarali Boris Filan, Kamil Peteraj a Miroslav Válek (Smutná ranná električka). Album, ktorý patrí medzi to najlepšie z československej hudby, vyšiel v reedícii po prvý raz na CD v roku 1994.

debata chyba