Ricky Martin žaluje synovca o 20 miliónov pre falošné obvinenie zo sexuálneho zneužívania

Spevák Ricky Martin bude bojovať o nápravu svojej reputácie. Po tom, ako ho jeho synovec Dennis Yadiel Sanchez Martin obvinil zo sexuálneho zneužívania, sa Ricky Martin rozhodol pre ráznu odpoveď - súdnou cestou od neho žiada 20 miliónov dolárov.

09.09.2022 12:08
Celebrity Birthdays - Dec. 20-26 Foto: ,
Reputácia Rickyho Martina po falošných obvineniach utrpela vážne škody.
debata

V júli tohto roka obvinil 21-ročný Sanchez Martin svojho strýka zo sexuálneho zneužívania. Ich vzťah mal trvať sedem mesiacov a rozchod, ktorý nasledoval, vraj spevák neznášal dobre. Podľa Sancheza Martina mu jeho strýko neustále vyvolával a potuloval sa v blízkosti jeho domu.

Tieto informácie vyplávali na povrch po tom, ako bol na Rickyho Martina vypísaný zákaz priblíženia z dôvodu domáceho násilia. Identita obete nebola spočiatku zverejnená – Rickyho brat Eric neskôr uviedol, že išlo o Dennisa Yadiela Sancheza Martina. Spevák ho mal psychicky a fyzicky týrať práve počas ich údajného vzťahu.

Ricky Martin tieto obvinenia odmietol a označil ich za vymyslené. Jeho právnici uviedli, že Sanchez Martin má ťažké problémy s psychickým zdravím.

2021 MoMA Film Benefit Čítajte viac Obvinenia z incestu s Rickym Martinom sú falošné, súd stopol prípad! Spevák prvýkrát prehovoril!

„Ricky Martin, pochopiteľne, nikdy nebol – a nikdy nebude – zapletený v akomkoľvek sexuálnom či romantickom vzťahu s jeho synovcom,“ uviedol spevákov právnik Martin Singer. „Tá myšlienka nielen, že je nepravdivá, je nechutná. Všetci dúfame, že tento muž dostane pomoc, ktorú tak urgentne potrebuje. Predovšetkým sa však tešíme na to, ako bude tento hrozný prípad zamietnutý hneď po tom, ako sa sudca pozrie na fakty.“

Ak by sa obvinenia potvrdili, podľa zákonov Portorika by Ricky Martin mohol stráviť za mrežami až 50 rokov.

„Ochranný príkaz vydaný proti mne je založený na úplne nepravdivých obvineniach, takže v súdnom konaní odpoviem faktami a dôstojnosťou, ktoré ma charakterizujú. Keďže ide o prebiehajúcu právnu záležitosť, nemôžem v tejto chvíli poskytnúť podrobné vyhlásenia. Som vďačný za nespočetné posolstvá solidarity a prijímam ich z celého srdca,“ napísal Martin na sociálnej sieti Twitter.

Sudca napokon žalobu proti spevákovi zamietol po tom, ako sa ju Sanchez Martin rozhodol stiahnuť. Uviedol, že sa tak rozhodol zo svojej vlastnej vôle a bez akéhokoľvek nátlaku. Súd zároveň nepredĺžil dočasný zákaz priblíženia.

„Už sú to takmer štyri desaťročia, čo pracujem ako umelec pod dohľadom verejnosti, a nikdy som sa nemusel potýkať s niečím tak bolestivým, ako týchto posledných pár týždňov,“ uviedol Ricky Martin po súdnom procese.

Ricky Martin - Livin' La Vida Loca

„Bol som obeťou klamstva. Nanešťastie tento útok prišiel zo strany člena rodiny. Prajem mu len to najlepšie, aby našiel svetlo. Klamstvo dokáže spôsobiť toľko škody. Ublížilo to mne, môjmu manželovi, mojim deťom, mojim rodičom, mojej rodine. Nemohol som sa brániť, pretože som musel dodržiavať zákonný proces, počas ktorého som musel mlčať, pokým som bol schopný hovoriť so sudcom. Dnešok bol tým dňom. Teraz je čas, aby som sa uzdravil. Som hlboko ranený. Nájdem pokoj, potrebné ticho, aby som znova uvidel svetlo na konci tunela, ako som to vždy dokázal.“

Jeho synovec si však nedá pokoj. Podľa Rickyho Martina mu aj po skončení súdu neustále píše správy. Okrem toho vraj na sociálnych sieťach uverejnil spevákove telefónne číslo a vytvoril instagramový účet pre jedno z jeho detí.

Ricky Martin sa napokon rozhodol zažalovať synovca za zákerné obvinenia, ktoré voči nemu vzniesol bezdôvodne a s vedomím, že nie sú pravdivé. Prišiel kvôli nim o miliónové obchody a niekoľko umeleckých projektov, navyše utrpela aj jeho reputácia. Spevák preto od Sancheza Martina žiada náhradu škody vo výške 20 miliónov dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Ricky Martin