Elton John vzdal na koncerte hold britskej kráľovnej Alžbete II.

Britský hudobník sir Elton John vzdal vo štvrtok hold zosnulej britskej kráľovnej Alžbete II. na svojom koncerte v kanadskom Toronte.

10.09.2022 14:00
ELTON JOHN Foto:
Elton John
debata

Spevák je priateľom britskej kráľovskej rodiny. V roku 1998 ho Alžbeta pasovala za rytiera a vlani získal prestížne vyznamenanie Rad spoločníkov cti, ktorý môže mať naraz maximálne 65 žijúcich nositeľov.

„Dnes sme počuli tú najsmutnejšiu správu – o úmrtí Jej Veličenstva kráľovnej Alžbety II.,“ uviedol Elton John pred publikom na svojom koncerte na štadióne Rogers Centre v Toronte.

„Jej prítomnosť bola inšpiratívna… Viedla krajinu počas našich najvýznamnejších a najtemnejších chvíľ s ladnosťou, slušnosťou a s úprimným starostlivým teplom v srdci,“ pokračoval hudobník.

Britney Spears Čítajte viac Britney Spears sa vracia v duete s Eltonom Johnom. Páči sa vám ich skladba?

V jeho publiku sa nachádzalo asi 50.000 ľudí, ktorí tlieskali, keď sa na veľkoplošnej obrazovke zobrazila fotografia kráľovnej.

„Mám 75 rokov a bola so mnou celý život a som veľmi smutný, že už viac nebude. Som však rád, že našla pokoj a večný odpočinok, aký si za svoju usilovnú prácou zaslúžila… Bude nám chýbať, jej duša však žije ďalej,“ uviedol Elton John. Zároveň pripomenul, že myslí aj na kráľovninu rodinu a milovaných.

Elton John Čítajte viac Aké skladby hrali britské rádiá, keď zomrela Diana? Chill-outovú hudbu, píše britský Guardian

Po tom, čo si spevák uctil kráľovnú, pokračoval vo svojom vystúpení skladbou Don't Let The Sun Go Down On Me.

Smrť Alžbety II. zarmútila celý rad britských umelcov. Česť jej pamiatke vzdali okrem Eltona Johna aj rocková skupina The Rolling Stones spolu so svojím frontmanom spevákom Mickom Jaggerom, speváci Sting a Ozzy Osbourne, ako aj mnohí iní, píše časopis Billboard.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Elton John #kráľovná Alžbeta II.