Vydanie nového albumu speváčky Janais sa odkladá

Speváčka Janais mení plány. Termín vydania svojho druhého albumu sa od pôvodne avizovaného jesenného termínu posúva na koniec tohto, resp. začiatok budúceho roka.

28.07.2012 20:25
Janais Foto:
Speváčka Janais.
debata

„Bohužiaľ, nemáme momentálne sponzora a všetky veci si hradíme sami a to je pre nás dosť náročné,“ povedala Janais. Priznala, že ju to dosť mrzí, pretože album by najradšej vydala už teraz. „Máme na to dostatok pesničiek, dokonca by som povedala, že máme pesničiek na dva albumy. Problém je však v tom, že v skutočne albumovej kvalite je ich zatiaľ nahraných iba päť, teda polovica z novej kolekcie.“ Ostatné pesničky sa Janais s kapelou chystá nahrať postupne.

Koncepcia albumu je podľa Janais stanovená už dávnejšie. Medzi 10 pesničkami, ktoré budú tvoriť nový album budú aj dve francúzske a dve anglické skladby. Jednu z tých francúzskych – Je m'en fous chcela vydať už na svojom debutovom albume Svetaboj. „Napokon som si povedala, že sa do poprockového formátu nehodí, tak som ju vynechala.“ Keďže je to však podľa Janais žiadaná pesnička na koncertoch, rozhodla sa zaradiť ju na pripravovaný album. Spolu s ňou sa tam objaví aj skladba Dans ma tete.

Pesničky na album vznikali aj v období, keď sa Janais tešila zo svojej malej dcérky Nelky. „Dosť skladieb na album vzniklo práve vtedy, keď malá spala.“ Na otázku TASR, či myslí pri príprave albumu aj na to, aby na novej kolekcii bol rovnako veľký hit ako Taram ta rej, odpovedala Janais, že sa tým veľmi nezaoberá.

„Myslím, že hitových singlov tam bude dosť, napríklad Priveľa dní, alebo V korunách jabloní.“ Problém je však podľa Janais, že v súčasnej dobe je aj z pesničky, ktorá má hitový potenciál, ťažké urobiť hit, keďže ochota hrávať nové slovenské pesničky je v celoplošných rádiách veľmi malá.

debata chyba