Elton John zahrá Bidenovi. Slávny spevák vystúpi v Bielom dome

Britský spevák a skladateľ Elton John vystúpi v piatok večer v Bielom dome. Pôjde o spomienkovú oslavu venovanú jeho rekordnej hudobnej kariére, zatiaľ čo táto superstar pokračuje vo svojom rozlúčkovom svetovom turné.

22.09.2022 12:15
Elton John Foto: ,
Elton John počas koncertu v newyorskej hale Madison Square Garden, keď obnovil svoje posledné veľké turné po svete s názvom Farewell Yellow Brick Road Tour.
debata

Americký prezident Joe Biden a prvá dáma USA Jill Bidenová budú hostiť 75-ročného „rocketmana“ na podujatí s názvom A Night When Hope and History Rhyme (Noc, keď sa rýmuje nádej a história) v piatok na rozľahlej trávnatej ploche South Lawn (Južný trávnik), prislúchajúcej k prezidentskému sídlu vo Washingtone, oznámil vo vyhlásení Biely dom.

Avizovaný večierok bude oslavou „zjednocujúcej a liečivej sily hudby, ocenením života a diela sira Eltona Johna a poctou každodenným tvorcom histórie v publiku“, uviedla ďalej kancelária prezidenta Spojených štátov s tým, že na podujatí vystúpia s komentármi aj obaja Bidenovci.

ELTON JOHN Čítajte viac Legenda sa lúči, Elton John oslavuje 75 rokov. Ktoré jeho hity máte najradšej?

Koncert, ktorý nadväzuje na minulotýždňové vystúpenie domáceho folkrockového speváka Jamesa Taylora, je súčasťou návratu verejných podujatí do Bieleho domu po uvoľnení obmedzení súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19.

Biden minulý týždeň kontroverzne vyhlásil, že pandémia sa v USA už skončila. Hostia koncertu Eltona Johna sa však budú musieť podrobiť testom, informovali americké médiá.

Elton John patrí k najúspešnejším sólovým interpretom v Spojených štátoch. Jeho rozlúčkové svetové turné s názvom Farewell Yellow Brick Road sa začalo v septembri 2018 v americkom štáte Pensylvánia a skončí sa na budúci rok v júli vo Švédsku po viac než 300 odohratých koncertoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #spevák #hudba #Elton John #Biely dom