Depeche Mode sa vracajú. Na novinke Memento Mori bude prítomný aj Fletcher

Skupina s jednou z najpočetnejších a najvytrvalejších fanúšikovských základní, britskí muži v čiernom Depeche Mode ohlásili vydanie nového albumu. Očakáva sa, že sa tak stane začiatkom budúceho roka. Nahrávku s názvom Memento Mori kapela následne predstaví na veľkých pódiách a dokopy zahrajú 42 koncertov. Priekopníci elektronickej hudby a synth popu vystúpia v Bratislave vrámci Memento Mori Tour 28. mája na Národnom futbalovom štadióne. Vstupenky budú dostupné od 7. októbra.

04.10.2022 22:00
depeche mode Foto: ,
Depeche Mode aktuálne tvoria Martin Gore a Dave Gahan.
debata

Depeche Mode aktuálne tvoria Dave Gahan a Martin Gore a Memento Mori je prvá nahrávka po smrti zakladajúceho člena kapely Andyho „Fletcha“ Fletchera. Podľa ich slov by sa mu album páčil. Všetkých dvanásť skladieb navyše napísali ešte pred jeho smrťou v máji tohto roku.

Memento Mori vznikalo v roku 2020 a odráža témy, ktoré otvorila pandémia. „Pre mňa to má filmovú kvalitu,“ povedal Gahan pre magazín Rolling Stone. Ich hudba má vraj melancholický tón, ale je presiaknutá nádejou a radosťou.

“Po Fletchovom odchode sme sa rozhodli pokračovať, pretože sme si istí, že to je to, čo by chcel. Práve to dalo projektu špeciálny význam,” prezradil Martin Gore.

Piatykrát Depeche Mode // Kultová britská...
Skupina Depeche Mode sa v Bratislave...
+18Skupina Depeche Mode sa v Bratislave...

Memento Mori produkujú Marta Salogni a James Ford a vyjde na značke Columbia. Gahana a Gorea budú počas koncertov sprevádzať multiinštrumen­talista Peter Gordeno a bubeník Christian Eigner a predstavia sa v Severnej Amerike, Veľkej Británii a v Európe.

Memento Mori Tour bude 19. turné Depeche Mode a ich prvé po viac ako piatich rokoch. Zatiaľ posledné turné uskutočnila skupina v rokoch 2017 a 2018, volalo sa Global Spirit Tour a bolo doteraz najdlhšie v histórii skupiny. Hrali pre viac ako 3 milióny fanúšikov počas 130 vystúpení po Európe a Severnej Amerike. V roku 2017 koncertovali aj v Bratislave, kde sa zatiaľ predstavili päť krát.

Depeche Mode, Dave Gahan Čítajte viac Depešáci si Slovensko obľúbili. V Bratislave prvýkrát vystúpili v roku 2006

Depeche Mode je jednou z najúspešnejších a najdlhšie pôsobiacich britských kapiel. Na hudobnej scéne je od roku 1980. Memento Mori bude jej 15. štúdiovým albumom. Nateraz posledný, Spirit, vyšiel v roku 2017.

Avizované turné sa začne 23. marca v kalifornskom Sacramente a vyvrcholí 11. augusta v nórskom Osle.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Depeche Mode #Martin Gore