Modlím sa za mier, odkázala z Izraela Alla Pugačovová, ktorá kritizovala inváziu na Ukrajine

Legendárna ruská popová speváčka Alla Pugačovová oznámila, že sa nachádza v Izraeli. Správa sa objavila v pondelok zhruba tri týždne po tom, ako umelkyňa odsúdila vojnu vedenú ruským prezidentom Vladimirom Putinom na Ukrajine. Povedala pritom, že Rusko sa pre tento čin stalo celosvetovým vyvrheľom,

11.10.2022 12:30
Alla Pugačovová, vladimir putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin a popová speváčka Alla Pugačovová v roku 2014.
debata (1)

„Ďakujem svojej niekoľkomiliónovej armáde fanúšikov za ich lásku a podporu a schopnosť rozlíšiť pravdu od lží,“ napísala teraz 73-ročná sovietska i postsovietska hudobná ikona v príspevku na Instagrame.

„Zo Svätej zeme sa modlím za vás a za mier… Som šťastná,“ dodala. Ako podotýka agentúra Reuters, Pugačovová je pravdepodobne vôbec najznámejšou Ruskou na svete. Pugačovová v septembri tiež povedala, že vojna na Ukrajine zaťažuje obyčajných ľudí a vojaci v nej zomierajú pre iluzórne ciele.

Ruskú popovú divu v jej vlasti poznajú asi všetky vekové kategórie. Svojho času sa preslávila viacerými hitmi, najmä skladbou Milión červených ruží z roku 1982, ale aj hlavnou úlohou v hudobnom filme Žena, ktorá spieva z roku 1978.

Ukrajina, Pugačovová Čítajte viac Pugačovovej zaucho Putinovi. Státisíce obdivujú odvahu speváčky

Najprv nebolo zrejmé, či Pugačovová do Izraela ušla, ako to minulý týždeň uviedol tamojší denník Times of Israel.

Speváčka krátko po vypuknutí vojny na Ukrajine odišla do Izraela s manželom, ruským komikom Maximom Galkinom, ktorého matka je údajne židovka, a ich dvoma deťmi. Do Ruska sa však následne v lete vrátila, ako uvádza denník The Moscow Times. Ruské médiá nedávno informovali, že sa teraz do Izraela vrátila.

Agentúra Reuters zase pripomína, že medzi priaznivcov speváčky patril svojho času aj samotný Putin či jeho predchodca v úrade Boris Jeľcin. Ona sama v auguste vzdala poctu poslednému sovietskemu vodcovi Michailovi Gorbačovovi, keď zomrel, a vyzdvihla ho za to, že umožnil slobodu a odmietol násilie.

Speváčkin najväčší hit, ktorým sa preslávila aj v zahraničí.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #speváčka #vojna na Ukrajine #Alla Pugačovová