Speváčka Celeste Buckingham predstavila pieseň z nového albumu

Cez víkend vyšiel nový singel Celeste Buckingham Another Life. Skladba ohlasuje nový album Life, ktorý vychádza už o týždeň, a zároveň pripomína, že pred desiatimi rokmi vyšla jej debutová skladba Run Run Run.

11.10.2022 14:00
debata
Speváčka Celeste Buckingham predstavila... Foto: Hrušo
Celeste Buckingham Speváčka Celeste Buckingham predstavila fanúšikom novú pieseň z albumu, ktorý vyjde o týždeň.

Po skladbách Feel a Make Me, ktoré patria posledný rok k najhranejším domácim skladbám v slovenskom éteri, prichádza Celeste Buckingham so skladbou Another Life. Tá je inšpirovaná vnútorným dialógom o tom, ako inak by mohol vyzerať náš život, ak by sme sa v danom momente rozhodli inak.

„Všetci ideme rôznymi smermi a pri tom stále hľadáme navzájom k sebe cestu a ľudskosť v každej veci. Aký by bol náš život, ak by to bolo inak?“ pýta sa speváčka.

Celeste Buckingham Čítajte viac Celá moja kariéra je veľký zázrak. Ale vydretý, tvrdí Celeste Buckingham

Videoklip Another Life nakrúcal režisér Martin Miko (Illuminate Production) na jednom heliporte v Bratislave. „Chceli sme urobiť hommage k desiatemu výročiu vydania klipu Run Run Run. Snažili sme sa zachovať atmosféru, ktorá v ňom je,“ povedala Celeste.

„Zábery s kapelou by mali na diváka preniesť pocit, ktorý človek má, keď hrá koncert a keď sa pozerá na koncert,“ dodala. Je to pritom jej prvý videoklip, v ktorom účinkuje aj kapela King Shaolin. Tá s ňou vystupuje už deväť rokov.

Videoklip k novej skladbe Celeste Buckingham.

„Keď nám Celeste hovorila, že pripravili s Matějom ďalšiu skladbu, takú rockovú baladu, boli sme zvedaví. A keď nám song poslala aj milo prekvapení,“ povedal gitarista a líder kapely King Shaolin Michal Neffe.

„Celestin prejav a spev v piesni krásne vyznieva. Netušili sme však, že dôjde aj k tomu, že vo videoklipe budeme hrať aj my,“ dodal. Keďže vedeli, že sa bude nakrúcať na heliporte, celé dni pred tým pozorne sledovali predpoveď počasia.

„V deň nakrúcania sme museli už postavený band v priebehu piatich minút zniesť pod heliport, lebo sa spoza kopca objavil veľký čierny mrak a luxusne popršalo,“ prezradil Neffe.

celeste buckingham Čítajte viac Celeste Buckingham má novú pieseň. A nový domov

„Bolo to extrémne ťažké nakrúcanie vzhľadom na poveternostné podmienky, teplotu a výšku, v akej sa to robilo. Skladbu sme zahrali asi štyridsaťkrát, ale sme radi, že sme sa hecli a tešíme sa z výsledku," dodal.

Od vydania prvej skladby speváčky ubehlo už... Foto: Hrušo
Celeste Buckingham Od vydania prvej skladby speváčky ubehlo už desať rokov.

Aj v prípade novinky Another Life ide o spoluprácu autorskej dvojice Celeste Buckingham a Matěj Vávra. Inšpiráciou boli dvojici rockové skladby z prelomu tisícročí.

„Je to moderný pop, ale s pocitom starého pop-rocku,“ prezradila speváčka, ktorej nový album Life vychádza 17. októbra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #hudba #Celeste Buckingham #speváčka #pieseň