Skupina Queen vydala “stratenú” pieseň Freddieho Mercuryho

Fanúšikovia sa po viac ako 30 rokoch dočkali novej pesničky legendárnej britskej rockovej skupiny Queen, ktorú naspieval jedinečný Freddie Mercury.

15.10.2022 08:00
freddie mercury Foto:
Freddie Mercury.
debata

Freddie sa so svetom rozlúčil v roku 1991 vo veku 45 rokov, keď definitívne prehral súboj s chorobou AIDS. Pieseň s názvom Face It Alone bola pôvodne nahratá v roku 1988 pre album The Miracle, no následne na dlhý čas zapadla prachom, až pokým ju pri príprave reedície rovnomenného albumu, ktorý bude okrem skladieb obsahovať aj rôzne rozhovory s členmi kapely, neobjavili členovia skupiny Roger Taylor a Brian May.

"Som šťastný, že náš tím dokázal nájsť túto skladbu, po toľkých rokoch je skvelé počuť nás všetkých štyroch… ako pracujeme v štúdiu na skvelom nápade piesne, ktorý nikdy nebol úplne dokončený… až doteraz”, povedal Brian May, gitarista kapely, pre portál Sky News.

Queen - Face It Alone

Bude to prvá nová skladba rockovej skupiny s Mercurym, ktorá vyjde po viac ako ôsmich rokoch. Nadväzuje na album Queen Forever z roku 2014, ktorý obsahoval tri doteraz nepočuté skladby s Freddiem – Let Me In Your Heart Again, Love Kills a There Must Be More To Life Than This.

Skupina Queen, ktorú tvorili Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor a John Deacon, bola založená v roku 1970 a stala sa jednou z najpredávanejších hudobných skupín na svete s hitmi ako Bohemian Rhapsody, Don't Stop Me Now, Under Pressure, Somebody To Love, Another One Bites The Dust, We Will Rock You, I Want To Break Free a mnohými ďalšími.

May a Taylor dodnes vystupujú ako Queen v spolupráci s hviezdou American Idol – Adamom Lambertom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Freddie Mercury #Queen