Je tu Sting. Po Košiciach zaspieva aj v Bratislave

Po mimoriadne úspešnom koncerte v Košiciach v rámci My Songs Tour sa Sting predstaví aj bratislavskému publiku. Hudobnými cenami ovenčený anglický spevák uvedie v Bratislave svoje najväčšie hity, ale aj novinky z albumu The Bridge 30. októbra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

14.10.2022 16:00 , aktualizované: 17:08
sting Foto: ,
Sting obnovil turné, ktoré začal už v roku 2019 a na Slovensku zaspieval v Košiciach, teraz príde do Bratislavy.
debata

PR manažérka Janka Marczellová dodáva, že legendárny Sting slovenské publikum, jeho interakciu a energiu vždy veľmi oceňoval. „Posledné roky sa do našich končín vracal každoročne. Jeho zvyk však prerušila pandémia a termíny koncertov sa niekoľkokrát presunuli. Niekoľkoročná pauza však umožnila vylepšenie jeho My Songs Tour, s ktorým sa spevák v Bratislave naposledy predstavil pred tromi rokmi,“ pripomína Marczellová.

Sting - Shape of My Heart

Návštevníci bratislavského podujatia môžu v porovnaní s posledným koncertom v hlavnom meste očakávať efektnú pódiovú scénu plnú svetiel a obrovských LED obrazoviek, na ktorých sa počas koncertu striedajú animácie s videom či Live zábermi. „Okrem hudobného zážitku si tak fanúšikovia užijú aj vizuálne a nielen pohľadom na megahviezdu a jeho skvelú kapelu,“ poznamenala.

sting Čítajte aj Sting počas varšavského koncertu varoval pred hrozbami pre demokraciu

Set List koncertu je taktiež vynovený. Zaznejú hity mapujúce Stingovu kariéru, ale aj novinky

V jednom z nedávnych rozhovorov anglický gentleman Sir Gordon Matthew Thomas Sumner alias Sting (toto oslovenie speváka vždy poteší a je nnae neho patrične hrdý) povedal: „V Košiciach zahráme 3 piesne z nového albumu The Bridge, nejaké skladby od Police, niečo zo začiatku mojej kariéry a aj piesne z animovaného seriálu Arcane, do ktorého som nahral zopár skladieb, takže to obmieňame“. Stingovi fanúšikovia si tak zatancujú na piesne Message in a Bottle, Englishman in New York, Every Little Thing She Does is Magic, It's Love, For Her Love, Rushing Water, If I Ever Lose My Faith in You, Fields of Gold, Spirits In The Material World, “Brand New Day, Shape of My Heart, Heavy Cloud No Rain, Walking On The Moon, So Lonely, Desert Rose, King of Pain , Every Breath You Take, Roxanne a v neposlednom rade aj Fragile. V spomínanom rozhovore pri otázke, či mení repertoár skladieb podľa mesta, v ktorom hrá, Sting odpovedal: „Nie, niekedy niektorú skladbu vyradím, nechám ju oddýchnuť a potom ju zaradím naspäť, je to také osvieženie.“ Návštevníci koncertu sa tak môžu dopredu pripraviť a spolu so Stingom si zaspievať uvedené piesne.

Sting: Košice - Bratislava

Pozrite si fotografie z košického koncertu.

Fotogaléria
Sting slovenské publikum, jeho interakciu a...
Na Stingovom My Songs Tour zaznejú známe hity...
+2Stingovo vystúpenie je nielen hudobný zážitok,...

Prekvapením tohtoročnej koncertnej šnúry je i hudobný hosť, ktorý Stingov koncert otvára. O ‚warm up‘ sa postará jeho mladšia kópia, syn Joe Sumner. „Okrem vizuálnej podoby gény nezaprie ani farbou hlasu. Priaznivci Stinga si tak počas 30 minút vypočujú (možno) jeho nástupcu, ktorý má všetky predpoklady ísť v otcových šľapajach,“ uzavrela Marczellová.

Sting - Every Breath you Take

Sting, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner, je anglický hudobný skladateľ, spevák-skladateľ, herec, autor a aktivista. V roku 1977 spolu so Stewartom Copelandom a Andym Summersom založil kapelu The Police. Kapela vydala päť štúdiových albumov, získala šesť Grammy ocenení a dve Brit ceny. V roku 2003 bola uvedená do Rockandrollovej siene slávy. Ako jeden z najvýraznejších sólo umelcov získal Sting ďalších 10 Grammy ocenení, dve Brit ceny, Zlatý glóbus, Emmy a štyri nominácie na Oscara. Na konte má aj nomináciu – Cenu storočia časopisu Billboard Magazine a cenu Osobnosť roka 2004 od MusiCares. Ako člen Skladateľskej siene slávy obdržal Pocty Kennedyho Centra, cenu za zásluhy American Music Award of Merit a the Polar Music Award. Okrem hudobných počinov sa sympatický Angličan objavil vo viac než pätnástich filmoch, bol výkonným producentom kritikmi uznávaného Sprievodcu k rozpoznaniu tvojich svätých, a v roku 1989 hral v Žobráckej opere na Broadwayi. Jeho posledný divadelný projekt bol muzikál, ktorý bol nominovaný na cenu TONY s názvom Posledná loď, ktorý zhudobnil i otextoval. Sting sa okrem umenia venuje aj filantropii. Podporuje ľudskoprávne organizácie, akými sú napríklad Rainforest Fund, Amnesty International a Live Aid.

sting Čítajte viac Sting oslavuje sedemdesiatku. Ktoré jeho hity máte najradšej?
debata chyba
Viac na túto tému: #Sting