Skupina Kabát predstavila videoklip k piesni Rumcajs miloval Manku

Skupina Kabát predstavila videoklip k piesni Rumcajs miloval Manku. Tá je prvým singlom z nového albumu, ktorý dostal názov El Presidento. Kabát s ním prichádza po siedmich rokoch. Vyšiel na začiatku októbra a ešte než sa začal oficiálny predaj, získal podľa predplatených objednávok a pravidiel IFPI ocenenie zlatý album. TASR informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

15.10.2022 12:00
KABAT2014 Foto:
Skupina Kabát vydá album po siedmych rokoch.
debata

Réžie klipu sa ujal režisér Michal Skořepa, ktorý hosťuje aj ako muzikant na zmienenom albume. Reálny vzhľad prostredia, v ktorom sa klip odohráva, vytvoril na počítačoch Jaro Atry tak, ako sa dnes točí vizuál väčšiny futuristických a akčných svetových filmov. Zaujímavosťou je, že v klipe je vidieť aj niekoľko ikon 90. rokov, akými boli Jan Saudek, Kamil Střihavka, ale aj zahraničné hviezdy týchto rokov ako Lemmy Kilmister z Motörhead, Freddie Mercury či skupiny Kiss a ZZ Top. Tí majú dodať punc autentickosti doby, o ktorej je nová pieseň.

Kapela Kabát je momentálne na svojom halovom turné, ktoré sa malo konať už v roku 2020, ale už zo zmienených dôvodov bolo tiež odložené. Ide o dvadsať koncertov a Kabát si vybral svoj obľúbený variant, 360-stupňovú scénu, kde fanúšikovia stoja a sedia okolo koncertného pódia. Októbrovú šnúru začala skupina 6. októbra v Chomutove, štyri koncerty odohrajú aj na Slovensku, 18. októbra v Bratislave, 20. októbra vo Zvolene, 22. októbra v Košiciach a 25. októbra v Poprade.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kabát