Album Dotyky snu Petra Muka vychádza v reedícii aj na vinyle

Album Dotyky snu speváka Petra Muka vychádza v reedícii v remastrovanej podobe. Tento album vyšiel pred 20 rokmi v októbri 2002. K výročiu vydania teraz vychádza v analógovom remasteringu a prvýkrát sa objavuje aj na vinylovej LP platni. TASR informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

28.10.2022 17:00
petr muk Foto:
Petr Muk na obale albumu Dotyky snu.
debata

Rovnako ako z predchádzajúceho albumu Jizvy lásky, mimoriadne úspešného, aj z tohto vzišli veľmi vydarené synthpopové piesne Ty a já (teď a tady), Něžné dotyky alebo Závoj mlhy. Vedľa rockovej Když někoho máš, goticky gitarového Temného kruhu alebo dokonale oceánskych Průzorů očí zaradil Muk na album aj skoro gospelovú Snad se mi neztratíš, odkaz na prehraný súboj svojej maminky s fatálnou chorobou.

Na album a dobu jeho vzniku spomína Mukov priateľ a spolupracovník Karel Deniš: „Petr bol v najlepších speváckych rokoch, úspešný v nejednoduchej hudobnej branži, publikom obdivovaný, mediálne obľúbený, finančne prosperujúci, so všetkými predpokladmi superhviezdnosti. Ale ako u neho bolo zvykom, súbežne s triumfmi prichádzali vnútorné pochybnosti a neistoty. Nehovoril o nich do novín, mal dar jedinečného spôsobu oznamovania svojich radostí i strastí prostredníctvom svojich piesní.“

Petr Muk Čítajte viac Mukove posledné piesne sa dočkali albumu. Predstavili ho v Prahe

Album Dotyky snu produkoval, rovnako ako album Jizvy lásky, hráč na klávesových nástrojoch, aranžér a nahrávací inžinier Michal Šetka. Muk zložil hudbu k všetkým piesňam, vo väčšine prípadov s textami Jana Dvořáka. Za predaj bol vtedy album ocenený platinovou platňou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Muk