V Banskej Bystrici opäť vypukne povstanie. Tentoraz klubové

Každoročné pripomenutie Nežnej revolúcie a oslava Dňa boja za slobodu a demokraciu v Banskej Bystrici dostanú v tomto roku novú podobu. Mesto v spolupráci so siedmimi hudobnými klubmi pripravili na 17. a 18. novembra prvý ročník hudobného festivalu Klubové povstanie.

01.11.2022 16:00
debata

Nový festival prepojí počas dvoch večerov známe miestne kluby, akými sú Záhrada – Centrum nezávislej kultúry, Urban Spot, Klub 77, HogoFogoJazz & Art Club, Bosorka, Mefisto, Výklad a tiež Robotnícky dom.

Milovníci hudobného umenia rôznych vekových kategórií si budú môcť užiť pestrú žánrovú ponuku, o ktorú sa postará takmer 30 hudobných interpretov.

„Klubové povstanie na autentických a slobodných miestach zdôrazní hodnoty, s ktorými naša krajina vstupovala do obdobia po roku 1989. Zároveň odsúdi akékoľvek porušovanie ľudských práv. V časoch, keď sa niekoľko kilometrov od nás odohráva vojna, a priamo na Slovensku dochádza k tragickým útokom na slobodných ľudí na základe ich sexuálnej orientácie, rasovej príslušnosti či vierovyznania, sa musíme postaviť za spravodlivosť a bezpečný život pre všetkých, bez rozdielov,“ zdôraznil dramaturg festivalu Slavo Sochor.

Thurzov dom, Stredoslovenské múzeum Čítajte viac Nočné prehliadky mučiacich nástrojov? Banská Bystrica má novú atrakciu

Myšlienka festivalového spojenia viacerých klubov na pôde mesta vznikla ešte pred dvoma rokmi, keď sa Banská Bystrica uchádzala o titul Mesto kultúry 2022.

„Viaceré nápady, ktoré v tomto období vznikli, postupne napĺňame. Preto, aby sme mohli vytvoriť inovatívny prístup ku kultúre v našom meste, je spolupráca všetkých aktérov v tejto oblasti kľúčová,“ dodal primátor Ján Nosko.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #hudba #Banská Bystrica #hudobný klub