Sima Magušinová predstavila novú skladbu Rekviem aj termíny adventného turné

Sima Magušinová pripravila premiéru skladby Rekviem. Spolu s klipom ju zverejnila v deň, keď spomíname na našich blízkych zosnulých. Autorom textu je známy spisovateľ a básnik Rudolf Dobiáš, ktorý bol navrhnutý na Nobelovu cenu za literatúru, hudbu zložila samotná speváčka. TASR o otm informovala PR manažérka Zuzana Valentová.

03.11.2022 07:00
Sima Martausova Foto:
Sima Martausová
debata

„Rudolfa Dobiáša vnímam ako Božieho muža, cez ktorého tvorbu sa nebo približuje zemi. Je bývalý politický väzeň, ktorý je stelesnením ľudskej sily a pokory. Som vďačná, že som mohla text jeho básne zhudobniť a spolu s kapelou a sláčikovým kvartetom sme ju mohli nahrať a vydať práve v týchto dňoch,“ vysvetľuje speváčka.

V decembri odohrá Magušinová turné Advent s Vami v deviatich mestách Slovenska. Atmosféru adventných koncertov umocnia priestory kostolov a synagógy. Začína 5. decembra v bratislavskom Blumentálskom kostole, ďalšími zastávkami budú Nitra (6. 12.), Prievidza (9. 12.), Banská Bystrica (12. 12.), Lučenec (13. 12.), Trnava (14. 12.), Spišská kapitula (19. 12.), Bardejov (20. 12.) a Košice (21. 12.).

„Verím, že naše adventné koncerty prinesú ľuďom radosť a spolu sa naladíme na tie najkrajšie sviatky. Minulý rok nám to pre opatrenia nevyšlo a odohrali sme koncert len online. Teraz máme možnosť stretnúť sa, a o to viac mi budú koncerty vzácnejšie,“ hovorí speváčka.

Speváčka Sima Martausová. Čítajte viac Sima Martausová a Peter Bič hodnotia uplynulý rok 2021, našli v ňom aj pozitíva

Skladby koncertov Advent s Vami si s ňou zaspieva aj jej kapela v zložení Lucia Kostelanská a Mária Fabušová (vokály), Martin Zajko (gitara), Daniel Špiner (klávesy), Michal Šelep (basa) a Igor Ajdži Sabo (bicie).

Janko Matúška, Slovenská hymna, hymna, štúrovci Čítajte viac Janka Matúšku si v rodisku uctili videoklipom s novou verziou hymny

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sima Martausová #Sima Magušinová