Nebinárny spevák a transrodová speváčka pokorili hitparádu

Ich najnovšiu pieseň s názvom Unholy ste už zrejme počuli - či už v rádiu, alebo na sociálnej sieti Tik Tok. V súčasnosti ide o jeden z najpočúvanejších hitov, ktorému sa podarilo dosiahnuť prvé miesto v rebríčku Billboard Hot 100. Sam Smith a Kim Petras sa tak stali prvým nebinárnym hudobníkom a prvou transrodovou hudobníčkou, ktorých pieseň sa umiestnila na čele tohto prestížneho rebríčka. Oficiálny videoklip k piesni má v čase písania článku 37 miliónov pozretí.

03.11.2022 10:00
Kim Petras and Sam Smith Foto:
Kim Petras a Sam Smith počas koncertu, ktorý sa konal 23. septembra.
debata (6)

Sam Smith v roku 2017 verejne vyhlásili, že sa identifikujú ako genderqueer, teda že sa cítia byť ženou a rovnako sa cítia byť mužom. O dva roky neskôr sa označili za nebinárnu osobu a začali používať zámená oni/ich. „Po celoživotnom boji s mojím rodom sme sa rozhodli prijať samých seba takých, akí sme, vo vnútri aj navonok.“ Smith sa preslávili už hitmi ako Stay with Me či I’m Not the Only One. Okrem toho nahrali aj pieseň pre bondovku Spectre s názvom Writing’s on the Wall. Smith sú držiteľom Zlatého glóbusu, štyroch Grammy a dokonca aj jedného Oscara.

Nemecká speváčka Kim Petras podstúpila tranzíciu už vo veku 16 rokov – v tom čase bola najmladším človekom na svete, na ktorom bola vykonaná operácia na potvrdenie pohlavia. Svoj debutový singel s názvom I Don’t Want It at All vydala v roku 2017, hudbe sa však venuje už od roku 2008. Tento rok jej vyšlo EP s názvom Slut Pop.

Pieseň Unholy, ktorá vyšla 22. septembra, je hlavným singlom Smithovho albumu Gloria. Ten by mal vyjsť na budúci rok. Skladbe sa darí aj v Austrálii, Kanade, Írsku, Nemecku, Holandsku, Nórsku, Švédsku či na Novom Zélande. Doteraz ju streamovalo vyše 25 miliónov ľudí.

the idol Čítajte viac Seriálová senzácia The Idol má trailer. Bude v tom mať prsty aj Britney Spears?

„Sam, v tomto bode sa vám nemôžem dostatočne poďakovať za to, že ste so mnou roky na jednej palube. Som veľmi poctená, že môžem byť súčasťou vášho prvého čísla jeden v USA, ktorých ste v tejto chvíli mali mať 500. Milujem vás navždy, anjel Sam,“ napísala Kim Petras.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Sam Smith #Billboard Hot 100 #Tik Tok #Kim Petras