David Guetta patrí k najžiadanejším svetovým dídžejom

Francúzsky DJ a producent David Guetta, ktorý dnes slávi svoje 55. narodeniny, mixuje hudbu už od 18 rokov. Jeho chytľavé rytmy na pomedzí popu, house a elektronickej tanečnej hudby oslovili mnoho poslucháčov. Guetta doposiaľ predal vyše 10 miliónov albumov. V roku 2020 vydal s austrálskou speváčkou Sia úspešné album Let's Love, ktoré reagovalo na pandémiu koronavírusu.

07.11.2022 08:00
David Guetta Foto: ,
Dídžej a producent David Guetta.
debata

Jeden z najžiadanejších svetových dídžejov sa narodil v Paríži, jeho otec je pôvodom marocký Žid. V trinástich začal mixovať svoje prvé vinyly. V sedemnástich sa stal rezidentným dídžejom parížskeho klubu Broad.

V roku 2005 sa jeho singel The World Is Mine vyšplhal na vrcholky európskych hitparád. Objavil sa tiež ako tvár v reklamnej kampani kozmetickej značky L'Oréal.

V roku 2007 sa stal prvým dídžejom, ktorý si zahral živý set na palube lietadla na linke z Paríža na Ibizu, mekku tanečnej hudby.

David Guetta - Play Hard ft. Ne-Yo, Akon

Na vrcholky hitparád vyniesla Guettu jeho štvrtý album One Love z roku 2009. Preslávila ho tiež spolupráca so skupinou Black Eyed Peas, produkoval piesne pre albumy Madonny či Rihanny. Úspech mal aj album Nothing But The Beat z roku 2011.

V roku 2016 bol jednou z hviezd pri otváracom ceremoniáli futbalových majstrovstiev Európy vo Francúzsku.

Je rozvedený, má dve deti.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #narodeniny #David Guetta #DJ