V Banskej Bystrici sa chystá Klubové povstanie

Klubové povstanie je názov prvého ročníka hudobného festivalu, ktorým si mesto pod Urpínom pripomenie Nežnú revolúciu a Deň boja za slobodu a demokraciu.

13.11.2022 17:14
Centrum nezavislej kultury Zahrada Foto:
Centrum nezávislej kultúry Záhrada v Banskej Bystrici
debata
Erik Rothenstein band: Schumann resonance

Milovníci hudobného umenia rôznych vekových kategórií si budú môcť užiť pestrú žánrovú ponuku, o ktorú sa postará takmer 30 hudobných interpretov. Ako informovala hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová, radnica podujatie pripravila v spolupráci so siedmimi hudobnými klubmi na 17. a 18. novembra.

Ciao Lucifer - So Slow

Nový festival prepojí počas dvoch večerov známe banskobystrické kluby, akými sú Záhrada – Centrum nezávislej kultúry, Urban Spot, Klub 77, Hogo Fogo Jazz & Art Club, Bosorka, Mefisto, Výklad a tiež Robotnícky dom. Milovníci hudobného umenia rôznych vekových kategórií si budú môcť užiť pestrú žánrovú ponuku, o ktorú sa postará takmer 30 hudobných interpretov.

Čisté Tvary - Prelínať Čas

Dramaturgia festivalu vznikala v spolupráci s jednotlivými klubmi, pričom prvý ročník predstaví v Banskej Bystrici po dlhšom čase napríklad projekt Ultrazvuk s Vecom a Tonom S., rapera Konexa, skupinu Čisté tvary, skladateľskú a spevácku legendu Janka Lehotského či kultovú českú punkovú skupinu Znouzecnost. Na festivale vystúpi aj holandské zoskupenie Ciao Lucifer, renomovaný saxofonista Erik Rothenstein s novým projektom Babele Beat Band a tiež The Electric Tribute Band s pesničkami banskobystrickej bigbeatovej legendy 60. rokov.

Znouzecnost - Krysař

„Klubové povstanie na autentických a slobodných miestach zdôrazní hodnoty, s ktorými naša krajina vstupovala do obdobia po roku 1989. Zároveň odsúdi akékoľvek porušovanie ľudských práv. V časoch, keď sa niekoľko kilometrov od nás odohráva vojna, a priamo na Slovensku dochádza k tragickým útokom na slobodných ľudí na základe ich sexuálnej orientácie, rasovej príslušnosti či vierovyznania, sa musíme postaviť za spravodlivosť a bezpečný život pre všetkých, bez rozdielov,“ doplnil dramaturg festivalu Slavo Sochor.

slovenska-teplaren-zverejnenie3 Čítajte viac Slovenská Tepláreň sa začne Koncertom pre Matúša a Juraja na Zámockej ulici
debata chyba
Viac na túto tému: #Klubové povstanie