Balet vo videoklipe? Štefan Štec a Fajta vydávajú obľúbenú skladbu Žaľ

Štefan Štec spolu so skupinou Fajta vypočuli želania svojich fanúšikov a prichádzajú s novinkou Žaľ. „Keď sme na jar začali koncertovať a začali sme ju hrávať v tejto úprave, od ľudí sme dostávali mimoriadne veľkú spätnú väzbu, ako veľmi sa im skladba páči. Najmä jej atmosféra, stvorená na letné romantické chvíle,“ približuje pozadie novinky Štefan Štec.

18.11.2022 17:00
štefan štec Foto:
debata

„Základom je skladba Šyrokoje bolotyšče, v mojej a Dominikovej Maniakovej úprave. Je to pieseň o nenaplnenej láske, ale rozhodne nekončí tragicky, práve naopak. To všetko sme podčiarkli videoklipom, kde sa v hlavnej úlohe predstaví sólista baletu Štátneho divadla Košice, Gennaro Sorbino.“

Videoklip režírovali Štefan Štec a Jaroslav Jaris Vaľko, a okrem spomínaného Gennara v ňom uvidíme skupinu Fajta a tiež priateľov a kamarátov z okruhu Štefana a skupiny.

„To, že sme oslovili Gennara, zariadil sám život. Pár dní predtým ako sme začali rozmýšľať nad videom ku skladbe sme boli s mojou manželkou Dušanou na premiére baletného predstavenia v Košiciach. Na diele Proces, kde v hlavnej úlohe účinkoval práve Gennaro. Ubehlo niekoľko dní, a v kaviarni, kde sme sedeli a rozmýšľali nad dramaturgiou klipu, a tiež nad hlavnou postavou, práve v momente, keď Dušanu napadlo, že by to mohol byť Gennaro vošiel do kaviarne. Vôbec sme sa nepoznali, ale nezaváhal som ani na okamih. Oslovil som ho, a potom už slovo dalo slovo, a výsledok si môžete pozrieť v novom videoklipe,“ uzatvára Štefan Štec.

štefan štec klip za rana za rosy Čítajte viac Štefan Štec: Skladba Za rána, za rosy mi pripomína 70. roky

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #balet #Štefan Štec