Česká skupina Kamelot upozorňuje na chyby minulosti. Pozrite si videoklip

Skupina Kamelot zverejnila klip sprevádzajúci ich tohtoročnú albumovú novinku Spasitel. Výber piesne a načasovanie premiéry videa Svatojánský dar na 17. novembra zvolili členovia skupiny zámerne.

20.11.2022 14:00
kamelot Foto:
Kamelot skladbou pripomína minulosť a apeluje na odsúdenie vojny.
debata

Pieseň zachytáva pravdivý príbeh mladého českého židovského páru a je zasadený do obdobia druhej svetovej vojny a povojnových rokov. Kamelot natáčali videoklip blízko obce Věžnice u Polné na Vysočine.

„17. november 1939 priniesol viac ako päťročný zákaz vysokoškolského vzdelania v našej vlasti a stal sa symbolom počiatku nacistického útlaku. Preto je našim mravným princípom na túto časť dejín nezabudnúť. Už len z úcty k našim rodičom a starým rodičom, pretože každá, hoci aj najmenšia podpora vojny sa stáva zločinom,“ komentuje skladbu spevák a gitarista Kamelotu Roman Horúci a pokračuje: „Vybrali sme tú najnenápadnejšiu skladbu, ktorá však so skromným aranžmá prináša niečo oveľa hlbšieho a trvalejšieho – protivojnový apel a postoj. Napísal som ju na základe spomienok a rozprávania mojich starých rodičov.“

marika gombitova Čítajte viac Marika Gombitová sa už teší na koncert. Otvorí ho skladbou Študentská láska

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #17. november 1989