Mária Čírová odštartovala vypredané vianočné turné koncertom v Topoľčanoch

Fanúšikom z Topoľčian darovala Mária Čírová dva a pol hodinový umelecký zážitok. Speváčka, skladateľka a klaviristka sa na fanúšikov teší na koncertoch v Nových Zámkoch, Trnave, Nitre, Batizovciach, Bratislave, Jablonici, Košiciach, Trenčíne, Žiline, vo Vysokých Tatrách a v Banskej Bystrici.

29.11.2022 16:00
Speváčka Mária Čírová na archívnom zábere. Foto: ,
Speváčka Mária Čírová na archívnom zábere.
debata

Mária Čírová pre fanúšikov pripravuje už desať rokov vianočné koncerty. Hudobné stretnutia znamenajú pre mnohých stálych návštevníkov po celom Slovensku doslova začiatok Vianoc. V prvú adventnú nedeľu zaspievala fanúšikom v Topoľčanoch a odštartovala tak vypredané turné.

„Moji milí, s ktorými som mala možnosť prežiť prvý adventný koncert. Nesmierne ďakujem za nádherne prežitý čas. Nikdy na to nezabudnem, ako ste krásne spievali. Boli ste neuveriteľní. Ďakujem z celého srdca za mimoriadne nádhernú atmosféru. Keď som schádzala z pódia, tak som zistila, že som spievala takmer dve a pol hodiny. Zabudla som na čas, bolo mi s vami úžasne. Cítim sa tu ako doma. Ďakujem, že ste, a že mi svietite na mojej ceste,“ poďakovala návštevníkom koncertu Mária Čírová.

Mária Čírová - Chýbaš

Na Vianočnom koncerte odzneli skladby z oboch Vianočných albumov ako Do noci tichej, Štedrý večer alebo Vianoce krásne sú, tradičné slovenské a svetové koledy v špeciálnych úpravách a samozrejme hity ako Unikát, Búrka, Kto vie, Chýbaš alebo Slobodná.

„Neskutočne sa teším, že po dvoch rokoch môžeme opäť nadviazať na našu tradíciu a stretnúť sa naživo, v tej našej príjemnej rodinnej atmosfére. Nechajme sa vtiahnuť do čarovného kúzla Vianoc, ktoré sa nám každoročne pripomína v tomto období. Narodením Lásky, ktorá sa chce dotknúť našich sŕdc. Poďte sa spolu so mnou naladiť, poďte si oddýchnuť, poďte sa usmiať, poďte zavrieť oči a cítiť horiace drevo v krbe, poďte si zaspievať tie najkrajšie slovenské vianočné koledy,“ pozýva Mária.

Vstupenky na turné sa vypredali za pár hodín a Mária a rozhodla niekoľko koncertov pridať. Posledným pridaným koncertom vianočného turné je Nitra.

Mária Čírová - Unikát

„Som veľmi šťastná, že sa nám podarilo nájsť sálu, v ktorej vytvoríme atmosféru Vianoc, pokoj, lásku, harmóniu, radosť. Môj úplne prvý vianočný koncert som totiž odohrala v nitrianskej synagóge pred 10 rokmi. Potom som roky koncertovala v nádhernom hoteli na Zobore, kde by sme sa už ale všetci nezmestili. Teším sa na vás na novom mieste. Keď som prvýkrát uvidela aulu SPU oči mi zažiarili, áno, toto miesto je pre naše stretnutie viac než fantastické. Všetky koncerty sa vypredali za pár hodín, bolo to neuveriteľné prekvapenie. Som za to vďačná, je to pre mňa veľmi vzácne a budem z toho žiť celý život,“ neskrýva radosť Mária Čírová.

Speváčka miluje adventné obdobie, samotné Vianoce a Štedrý večer. Vianoce v rodine Márie Čírovej sa začínajú zažatím prvej sviečky na adventnom venčeku.

„Vraciam sa zakaždým do svojho detstva, kedy sme sa s rodičmi veľa rozprávali o láske, o porozumení, o odpustení. Aké je v živote veľmi dôležité, aby sme sa mohli pohnúť ďalej. Varili sme si spolu, piekli koláčiky, zdobili stromček, upratovali a veľa si spievali. Dnes viem, že tieto spomienky sú ten najvzácnejší vianočný darček, aký som v živote mohla dostať. Myslím, že to je práve ten impulz, prečo robím vianočné koncerty. Prostredníctvom pesničiek túžim ľudí povzbudzovať, vnášať im do života nádej, lásku a mier,“ dodala speváčka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #turné #Mária Čírová