Ktorý z albumov Elánu máte najradšej? Pripomeňte si všetky

Minulý rok v novembri vyšla v CD aj LP reedícii elánovská prvotina Ôsmy svetadiel a tento rok nasledujú reedície ďalších radových albumov Nie sme zlí, Elán 3, Hodina slovenčiny, Detektívka , Nebezpečný náklad, Rabaka, Netvor z čiernej hviezdy Q7A a Anjelska daň. Jednotlivé nahrávky albumov boli nanovo zremasterované a sú vyrobené v nadštandardnom 180-gramovom prevedení.

02.12.2022 06:00
elán skupina Foto:
Elán po rokoch, Ján Baláž, Vašo Patejdl a Jožo Ráž sa pripomínajú v reedícii.
debata (6)
Ôsmy svetadiel bol prvým z albumov skupiny Elán...
Jano Baláž a Jožo Ráž v nahrávacom štúdiu.
+9Druhý štúdiový album skupiny Elán Nie sme zlí z...

Exkluzívne je aj obalové príslušenstvo, sú to redizajny pôvodných obalov vo vysokej kvalite, pričom obal každého albumu obsahuje nový, veľmi obsažný a zasvätený sprievodný text, ktorého autormi sú špičkoví odborníci Juraj Čurný a Oskar Lehotský. Vznikla tak jedinečná edícia, ktorá poteší fanúšikov top hudobných titulov v kvalitnom prevedení. Celá edícia pôvodných radových albumov skupiny Elán zároveň vychádza aj v CD formátoch. Vinylové reedície vychádzajú prvýkrát od ich pôvodných vydaní.

Kapela Elán v 80. rokoch. Ich kariéra vtedy...
Kapela Elán v 80. rokoch. Ich kariéra vtedy...
+4Skupina Elán

„Mili priatelia, ako vidite od začiatku sme sa snažili a usilovali a zostávame pri tom aj naďalej. Dúfame, že aj naše nové veci sa vám páčia a náš život tak má zmysel. Umením za mier!,“ vyjadril sa Jožo Ráž. „Nie všetko, čo sme chceli povedať, sme stihli, ale pre istotu si to zopakujme,“ hovorí k reedíciam Jano Baláž a Vašo Patejdl k tomu nakoniec dodáva: „Som rád, že aj po tak dlhom čase je stále záujem o našu tvorbu a ďakujem Opusu, že prichádza s touto reedíciou našich vinylových platní. Vracajú sa mi v mysli „staré dobré časy“, keď slovo elán nebolo len názvom našej skupiny, ale aj našim životným štýlom. Verím, že aj napriek nášmu veku ho ešte stále máme a že sme ešte nepovedali posledné slovo.“

Vašo Patejdl Čítajte viac Vašo Patejdl: V Eláne sme chceli byť slávni

Všetky reedície vychádzajú oficiálne 2. decembra 2022 a členovia skupiny Jozef Ráž, Ján Baláž a Vašo Patejdl pri tejto príležitosti vlastnoručne podpísali 150 kusov z každého LP titulu, ktoré sú prístupné vo vybraných e-shopoch na území Slovenska aj Českej republiky.

Hlasujte za svoj naobľúbenejší
Elán: Človečina

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Elán