Na Slovensko prichádzajú filmové koncerty o Harrym Potterovi

Diváci na Slovensku budú po prvýkrát počuť hudbu Johna Williamsa v podaní Symfonického orchestra Slovenského Rozhlasu naživo počas premietania celovečerného filmu z jednej z najobľúbenejších filmových sérií v dejinách.

19.12.2022 17:00
Harry Potter in Concert Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu uvedie Harry Potter a Kameň mudrcov in Concert 18. marca 2023 ako súčasť série filmových koncertov o Harrym Potterovi. Symfonický orchester zahrá naživo, sprevádzajúc film premietaný na veľkom plátne, každý tón z filmu Harry Potter a Kameň mudrcov.

Diváci budú môcť prežiť čaro filmu vo vysokom rozlíšení na 12-metrovom plátne za zvuku orchestra hrajúceho nezabudnuteľnú hudbu Johna Williamsa.

V roku 2016, CineConcerts a Warner Bros. Consumer Products predstavili Harry Potter Film Concert Series, veľké celosvetové turné, ktoré oslavuje filmy o Harrym Potterovi. Od svetovej premiéry filmu Harry Potter a Kameň mudrcov in Concert v roku 2016 si už viac než 3 milióny divákov užilo tento magický zážitok zo sveta čarodejníkov, pričom do roku 2025 bude mať za sebou viac ako 2973 predstavení vo viac ako 48 krajinách sveta.

Tibor Engler zo spoločnosti DRYEYE Film uviedol: „Veľmi sa tešíme, že po 20 rokoch, počas ktorých s Harrym Potterom vyrástla celá generácia fanúšikov, vrátane mňa, môžeme slovenským divákom priniesť toto jedinečné spojenie živej symfonickej hudby s filmom. Hoci samotný film poznáme takmer všetci, spojenie so živým 90-členným symfonickým orchestrom bude zážitok z úplne inej dimenzie.“

Ukážka z koncertu o Harrym Potterovi.

Vo filme Harry Potter a Kameň mudrcov sa Harry Potter na svoje 11. narodeniny dozvedá, že je sirotou po dvoch čarodejníkoch a že aj on sám má magické schopnosti. V Rokfortskej strednej škole čarodejníckej sa naučí, ako hrať vzdušný šport metlobal a zahrá si napínavú hru “živého” šachu na ceste k Temnému čarodejníkovi, ktorý si dal za cieľ zničiť ho.

Justin Freer, prezident CineConcerts a producent/dirigent série filmových koncertov o Harrym Potterovi povedal: „Filmová séria Harry Potter je jedným z ojedinelých kultúrnych fenoménov, ktorý stále prináša potešenie miliónom fanúšikov na celom svete. Veľmi nás teší, že môžeme po prvýkrát v histórii poskytnúť divákom jedinečnú možnosť vypočuť si oceňovanú hudbu, hranú naživo symfonickým orchestrom, a zároveň príležitosť pozrieť si milovaný film premietaný na veľkom plátne. Bude to rozhodne nezabudnuteľný zážitok.“

Brady Beaubien zo CineConcerts, producent série filmových koncertov o Harrym Potterovi dodal: „Harry Potter je na celom svete synonymom vzrušenia a preto veríme, že vďaka predstaveniu tejto neuveriteľnej hudby spolu s celým filmom si diváci užijú návrat do tohto magického sveta."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #Harry Potter