Songs of Surrender: Kapela U2 vydá po piatich rokoch nový album!

Írska rocková skupina U2 vydá v marci nový album po piatich rokoch. Oznámilo to hudobné vydavateľstvo Universal Music. Album sa bude volať Songs of Surrender (Piesne odovzdania) a jeho dva kompaktné disky budú obsahovať 40 piesní, ktoré majú byť "intímnymi" novými interpretáciami skladieb z celej tvorby svetoznámej kapely. Album má vyjsť 17. marca.

12.01.2023 14:00
debata
Foto: Universal Music
U2

U2 prekvapivo zverejnili už v stredu večer singel a je to jeden z ich najslávnejších hitov, avšak v novom, stíšenom aranžmáne s akustickou gitarou ako hlavným sprievodným nástrojom. Krátke úryvky z albumu Songs Of Surrender boli počuť už v audioverzii autobiografie speváka U2 Bona (Surrender: 40 Songs, One Story). Fanúšikovia slávnej štvorice sa môžu tešiť aj na nové verzie hitov ako With Or Without You, One, Beautiful Day, Sunday Bloody Sunday alebo Invisible. Piesne majú nové tempo aj niektoré tóny, akordy a dokonca aj slová.

„V hudbe je možné cestovať časom,“ poznamenal k albumu gitarista kapely The Edge, vlastným menom David Howell Evans. „A my sme boli zvedaví, aké by to bolo, keby sme preniesli do súčasnosti svoje staršie piesne. Intimita nahrádza postpunkovú naliehavosť. Veľkolepý song je istým spôsobom nezničiteľný,“ dodal hudobník.

Turné skupina so svojimi staronovými piesňami neplánuje, ale šepká sa, že na jeseň odštartuje koncertnú šnúru vo futuristickej aréne MSG Sphere v Las Vegas. Samotný Bono k tomu v rozhovore s írskou stanicou RTÉ poznamenal: „Ešte k tomu nemôžem nič povedať, inak by ste ma museli zastreliť. Ale ak tu budeme hrať, bude to iné a väčšie ako všetko ostatné, čo kedy videlo Las Vegas alebo zvyšok sveta."

Iron Maiden Čítajte viac Pošta s heavy metalom. Iron Maiden vyjde na známkach

Koncerty majú byť podľa médií tematicky inšpirované albumom Achtung Baby, ktorý vyšiel v roku 1991. Nie je ani jasné, či v tom prípade za bicie zasadne bubeník Larry Mullen, ktorý už dlhší čas bojuje so zdravotnými problémami a tento rok ho čaká niekoľko operácií.

debata chyba