Monika Bagárová: Byť mamou je to najkrajšie na svete!

Monika Bagárová začínala v Česko Slovenskej SuperStar v roku 2009, keď mala iba pätnásť rokov. Svojím spevom vtedy dojala k slzám aj samotného Karla Gotta. Dnes je z nej mladá, ale zrelá žena, mama malej dcérky a stále obľúbená speváčka, ktorá vydáva svoj tretí album. Na hudobnej scéne je už dosť dlho na to, aby získala skúsenosti. A vo veku 28 rokov je stále mladá na to, aby vedela poslucháčov strhnúť svojou energiou. "Spievam o tom, čo som prežila," hovorí Monika Bagárová.

18.01.2023 06:00
Monika Bagárová Foto: ,
Monika Bagárová.
debata
Video
Známa speváčka prežíva šťastné obdobie.

Stali ste sa známou v Česko Slovenskej SuperStar, potom ste so slovenským spevákom Robom Opatovským prenikli do MTV, ale vaša česko-slovenská spolupráca pokračuje aj na novom albume. Kto sa na ňom podieľal?

Áno, podieľalo sa na ňom veľa slovenských interpretov. Základom je Tomi Popovič, ktorý tiež produkoval celý album, účinkuje na ňom aj P.A.T, slovenská speváčka Nina, aj Kali. Sú to pre mňa vysnívané spolupráce, ale ešte mám kopu ľudí, ktorých by som si priala. Z Českej republiky je na albume Ben Cristovao a ďalší interpreti. Mám radosť, že je to taká česko-slovenská tvorba.

Speváčka a porotkyňa Superstar 2020 Monika...
Speváčka a porotkyňa Superstar 2020 Monika...
+9

Časť jednej pesničky je v slovenčine, to spievate vy?

Nie, to je Nina, má podobný hlas. Ale už som po slovensky spievala, bola to príjemná zmena.

Váš nový album sa volá Silnější – cítite sa byť silnejšia? V čom?

Určite áno. U ženy sa to musí stať, keď sa jej narodí dieťa. Vtedy sa odrazu cíti silnejšia. Posolstvom toto albumu však je, že nie je nič, čo by sme nezvládli, hlavne my ženy. Je to motivačné, hoci na albume nájdete aj texty, ktoré sú trocha smutnejšie, z môjho života aj zo života niekoho iného, kto mi bol inšpiráciou. Verím, že sa v ňom nájde veľa žien.

Jedna zo skladieb sa volá Vysněná, venovali ste ju svojej dcérke. Ako vám zmenila život?

Úplne kompletne. Nepovedala by som, že v mojich prioritách alebo v štýle života, vždy som bola rodinný typ. Dcérka mi priniesla do života toľko lásky, za tých dva a pol roka, čo je na svete, ma toho toľko naučila, ukázala mi, ako veľmi je dôležitý čas a sila momentu, užívať si každú chvíľu. Byť mamou je to najkrajšie na svete!

Monika Bagárová: Vysněná

Na tomto albume ste oživili spoluprácu s Benom Cristovaom, už je to jedenásť rokov, čo ste spolu účinkovali a aj ste tvorili pár. Aké bolo stretnutie po rokoch?

Bolo to veľmi príjemné a milé stretnutie. Pri tvorbe albumu sme prebrali všeličo: čo má kto nové, ako sa máme a Ben je stále úžasný človek a skvelý umelec ako pred tými jedenástimi rokmi. A priniesol skvelý song, ktorý potešil našich fanúšikov. Z našej spolupráce sme dostali, čo sme chceli: radosť a skvelú hudbu.

Monika Bagárová ft. Ben Cristovao - Něco víc (Hudba Tomi Popovič)

Už pred časom ste spievali so svojou sestrou, na tomto CD účinkuje celá vaša rodina. Ste všetci muzikanti?

Všetci sú muzikanti! Dedo hrá na cimbale, otec je bubeník a hrá so mnou v kapele, moja sestra so svojím priateľom skladajú piesne a vydali svoj album, moja teta píše texty. Všetci sme hudobne založení a ten, kto vyslovene nespieva, má minimálne „dobré ucho“.

Aj vás niekedy kritizujú?

Samozrejme, najprísnejší kritik je môj otec, ale on mi povie vždy pravdu, preto je jeho mienka pre mňa veľmi dôležitá.

Dávate im testovať svoje nové pesničky?

Určite.

Monika-Ben 03 Čítajte viac Monika Bagárová zverejnila videoklip ku skladbe Něco víc s Benom Cristovao

Pred časom ste sa presťahovali do rodného Brna, chceli ste byť bližšie k svojej rodine?

Vždy som svoju rodinu milovala, ale „donútila“ ma k tomu moja životná situácia, že som im potrebovala byť nablízku. Takže to jednoducho tak vyšlo, že som sa vrátila späť do Brna, s našimi sme postavili rodinný dom, dokážeme spolu pekne žiť a je nám spolu dobre. Pomáhame si, sme jeden druhému oporou, máme krásne rodinné vzťahy.

To sa nepodarí každému…

Viem, že to tak často nebýva, ja som za to veľmi vďačná.

Monika Bagárová vo veku 28 rokov je už mamou a... Foto: Lukáš Kimlička
Monika Bagarova promofoto Monika Bagárová vo veku 28 rokov je už mamou a získala nielen spevácke, ale aj životné skúsenosti. vďaka tomu vie, o čom spieva, hovorí.

Kam ste sa podľa vás za tie roky posunuli?

Veľmi som „vyrástla“, je zo mňa žena, matka, to dá žene veľmi veľa. Ako speváčka sa môžem lepšie stotožniť s niektorými textami, pretože som to sama zažila. Spevácky je to, samozrejme, stále práca, na tom sa nič nezmení. Ale materstvom sa zo mňa stala dospelá žena.

Vydali ste svoj tretí samostatný album, zmenil sa za ten čas váš hudobný vkus?

Snažím sa byť viac otvorená modernej hudbe, ktorá sa ponúka na každom rohu. Je super mať prehľad a nie stále „ísť si iba to svoje“. V každom prípade u mňa stále ostávajú ako základy r&b, soul, pop – a to určite meniť nebudem.

Čo vám prináša spolupráca s inými hudobníkmi?

Je super počuť hlasy v takej kombinácii. Keď ich pozvete do svojej muziky, ku svojmu štýlu, je dobré vytvoriť k hudbe aj vizuál. Videoklip našich fanúšikov poteší. A mňa na tom baví všetko, celá tvorba. Ako pracujú iní interpreti, ako tvoria, ako pracujú v štúdiu. Je to skúsenosť a je veľmi pekná.

Album Silnější je váš tretí – je to veľa, málo alebo tak akurát?

Mohlo by ich byť viac, ale všetko je tak, ako má byť, veď máme ešte všetko pred sebou! Myslím, že toto je môj najlepší album, ale teším sa na nasledujúci.

Už máte v hlave niečo ďalšie?

Momentálne sa teším na nové videoklipy k ďalším pesničkám a na živé koncerty.

Máte nové pesničky, tešíte sa zo svojej dcérky, cítite oporu rodiny a našli ste svoju lásku – zdá sa, že prežívate naozaj šťastné obdobie.

Áno, určite. Každý z nás má veci, ktoré ho trápia, napríklad v práci, bez toho to nejde. Ja som šťastná, spokojná a vďačná za všetko, čo mám: zdravú dcéru, zdravú rodinu a vedľa seba príjemného človeka. Je to ideálne.

Monika Bagárová

Narodila sa 5. júla 1994 v Brne. Zaujala už ako 15-ročná v súťaži Česko Slovenská SuperStar 2009 a postúpila do finále. Nasledujúci rok sa so slovenským spevákom Robom Opatovským a duetom Prší prebojovala do MTV. V roku 2011 vydala debutový album Shining, na ktorom je 11 sólových piesní vrátane piesne z rozprávky Čertova nevěsta s názvom Ve dvou. Inú pieseň z tejto rozprávky, Chci, naspievala s Benom Cristovao. V súťaži Zlatý slávik získala titul Skokan roka 2011, o rok účinkovala v romantickom filme Definícia lásky. Na Slovensku nahrala s Igorom Kmeťom duet Skús zabudnúť. Vydala svoj druhý album Flashback (2017), stala sa porotkyňou súťaže Česko Slovenská SuperStar (2019). V roku 2020 sa stala mamou dcérky Rumie, otcom je zápasník MMA Makhmud Muradov, s ktorým sa na konci roku 2021 rozišli. V decembri 2022 vydala svoj tretí album Silnější.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Monika Bagárová