Jedna z najlepších Hammelových piesní má nové spracovanie

Písal sa rok 1982 a Pavol Hammel pripravoval svoj album, ktorý bol pomenovaný podľa jeho titulnej skladby Dnes už viem. „Prihlásili sme túto novinku do súťaže o Bratislavskú lýru 1982 a myslím, že aj vyhrala bronzovú lýru. Asi je to jedna z mojich najkrajších, alebo najlepších piesní, ak nie najlepšia,“ spomína Pavol Hammel. Po viac ako 40 rokoch sa skladba dočkala novej úpravy, ktorú prinieslo vokálne zoskupenie WAF Band a sólo si v nej zaspieval jeho člen Ján Pallo.

19.01.2023 11:00
Pavol Hammel Foto: ,
Pavol Hamel na koncerte.
debata

Láska má svoje silnejšie a slabšie obdobia. Keď sa dá, je dobré si v celej tejto dynamike hľadať cestu k sebe, lebo sa nikdy nezačína od nuly. Dá sa pokračovať a stavať na tom, čo ľudia spolu prežili. Poučení na chybách vedia nájsť novú harmóniu. Aj takto je možné podľa WAF band interpretovať text piesne, ktorý napísal Boris Filan.

Autor novej hudobnej úpravy a band líder Matúš Uhliarik sa snažil ponechať piesni úprimnú výpoveď, ktorá je pre ňu charakteristická. Sprievodné vokály vytvárajú mäkké podhubie s cieľom, aby vynikol sólový obsah textu. Len na niekoľkých miestach dochádza k jeho vrstveniu a zvýrazneniu silných pasáží, ako keby ste si v rozčítanom diele podčiarkli miesta, ktoré vás zaujali.

WAF Band - Dnes už viem

„Vážim si, že pieseň žije a rezonuje u iných interpretov aj v takomto podaní,“ povedal o novom spracovaní Pavol Hammel. Ten v marci vyráža s programom „Srdce bez anjela“ na celoslovenské turné a stretnúť ho budete môcť v Trnave, Nitre, Košiciach ako aj ďalších mestách.

Doprevádzať ho budú klavirista Peter Preložník, gitarista Juraj Burian a program je nazvaný podľa Hammelovho najnovšieho albumu. Projekt WAF Band zostáva aj naďalej v online priestore. V časti video kanála Matúša Uhliarika je zverejnených už 14 skladieb v podaní tohto vokálneho zoskupenia. Medzi inými aj Vyletel vták, Na čiernom koni, či humorné spracovanie jednej zo skladieb od kapely Horkýže Slíže.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Pavol Hammel