VIDEO: Zuzana Smatanová má Tajomstvo

Speváčka a skladateľka Zuzana Smatanová si po čase znova vyskúšala, aké to je vytvoriť filmovú pieseň. S ponukou ju oslovila režisérka Mariana Čengel Solčanská a v jej filme Slúžka zaznie pieseň nazvaná Tajomstvo.

23.01.2023 06:00
debata
Video

Vytvorili ste pieseň pre nový slovenský film Slúžka. Aké je to zložiť a naspievať pieseň pre film?

Je to veľmi pekná skúsenosť. keď skladám svoje pesničky, mám obrovské množstvo tém a možností, o čom písať, kam sa vydať. Tu ma limituje téma filmu, musím sa držať jeho idey, o čom film je. Zároveň musím vedieť, či je to komédia, dráma, horor… Pri tvorbe pesničky pre film mi práve tie mantinely pomáhajú. Mám radosť, že režisérka Mariana Čengel Solčanská znova stavila na mňa. Navyše sa trafila práve do obdobia, keď skladám nové pesničky a som rozpísaná.

Vaša pieseň znie súčasne, moderne, hoci film je historický. Pasuje to spolu?

Ja mám rada kontrasty a dala som režisérke otázku, či je aj ona otvorená kontrastu: film je historický a ja som súčasťou popovej scény. Ona povedala: jasné, je to na tebe, nech je z toho známa pesnička. Tak som to vyskúšala. Stavila som viac na elektroniku, na niečo súčasné, ale hudba je o hre a ja sa veľmi rada hrám, robila som aj produkciu tejto pesničky – a som spokojná.

Maiana Čengel Solčanska film Sluzka Čítajte viac VIDEO Slúžka je môj najlepší film, hovorí režisérka Mariana Čengel Solčanská

Okrem toho, že ste speváčkou a skladateľkou, ste už známa aj ako ilustrátorka. Stále sa venujete maľovaniu? Kreslíte teraz niečo nové?

Práve mám na stole pripravenú už druhú knižku Peter Nagy pre deti, takže tento rok bude pre mňa nielen hudobný, ale aj výtvarný. Pre veľký úspech prvej knižky vznikne aj druhá, veľmi sa na to teším, lebo detská fantázia je môj svet. Už sa neviem dočkať, keď sa do toho usilovne pustím!

ikariada, smatanova Čítajte viac Čo chystá Zuzana Smatanová?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Smatanová #Slúžka