Pesničkár Mark Kozelek prinesie v marci do Bratislavy svoje prežité príbehy

Kultový americký pesničkár Mark Kozelek príde 6. marca do bratislavských Klarisiek so svojím hlavným projektom Sun Kil Moon, v ktorom ho bude sprevádzať známy maďarský klavirista Bencze Molnar (jazzbois and Amoeba). Očakávať môžeme výnimočné spojenie hlbokých textov s ambientnou hudbou v priestoroch bratislavskej pamiatky.

30.01.2023 12:00
mark kozelek Foto:
Mark Kozelek odohrá koncert s projektom Sun Kil Moon už v marci.
debata

Charizmatický hudobník a herec (účinkoval vo filmoch Vanilkové nebo, Shopgirl, Na pokraji slávy) s povesťou búrliváka na štýl Charlesa Bukowského prinesie špeciálne vystúpenie trvajúce 2 hodiny a 30 minút.

Program bude prierezom tvorby medzi rokmi 2003 až po súčasnosť. Kozelek sprostredkuje prežité príbehy zo svojej tridsaťročnej muzikantskej kariéry, ktorá je bohatá na udalosti aj zážitky.

Temná minulosť aj zmierenie so životom mu prináša inšpiráciu v nových skladbách ako Hungarian Lullaby aj v retrospektívnom nazeraní na staré hity.

Mark Kozelek ako jeden z najvýraznejších predstaviteľov americkej pesničkárskej scény má s Bobom Dylanom nielen podobný prejav, ale aj on je na zdanlivo nekončiacej tour. Zároveň mal vždy veľmi blízko ku kapelám typu Low či k Henry Rollinsovi.

karin ann Čítajte viac Je v poriadku, necítiť sa dobre. Uzdravte sa novou piesňou speváčky Karin Ann

Koncert Sun Kil Moon sa uskutoční v rámci projektu NU SOUND OF…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #kostol