Čo dnes robí Sheryl Crow? Hudby sa nevzdala ani po rokoch

V období 90. rokov a začiatku nového milénia išlo o jednu z najväčších hviezd svetovej hudobnej scény. Poslucháčov si držiteľka deviatich ocenení Grammy podmanila najmä hitmi All I Wanna Do a Strong Enough. Tento rok bola nominovaná na uvedenie do Rokenrolovej Siene slávy. Ako sa darí speváčke, ktorá minulý rok 11. februára oslávila 60. narodeniny?

09.02.2023 11:04
Sheryl Crow Foto: ,
Sheryl Crow počas galavečera odovzdávania ocenení Grammy, ktorý sa uskutočnil 5. februára.
debata

Jej zatiaľ posledný album Threads, ktorému sa podarilo umiestniť na 30. mieste v rebríčku Billboard 200, vyšiel v roku 2019. Spolupra­covala na ňom s takými zvučnými menami ako Stevie Nicks, Eric Clapton, Sting, Johnny Cash, Neil Young, Keith Richards či St. Vincent. Sama hudobníčka priznala, že ďalší album už zrejme nevydá – bolo by podľa nej ťažké prekonať niečo, na čom spolupracovalo také množstvo vynikajúcich umelcov. Namiesto toho by sa rada sústredila na vydávanie samostatných nahrávok.

Minulý rok vyšla dokumentárna snímka Sheryl, ktorú režírovala Amy Scottová. Film, ktorý sa venoval nielen speváčkinej kariére, ale aj jej zápasu s mizogýniou, depresiou a rakovinou, mal premiéru na filmovom festivale South by Southwest. Rozpovedanie svojho príbehu v dokumente pre ňu podľa jej vlastných slov bolo ako keby sa vyzliekla donaha a niekoľko hodín behala po meste.

Čo sa týka jej súkromného života, v súčasnosti žije so svojimi dvoma synmi v meste Nashville nachádzajúcom sa v štáte Tennessee. Po 20 rokov bývania v kalifornskom Los Angeles je to pre ňu pokojným miestom pre život. „Musím povedať, že je to idylické,“ uviedla Crow, ktorá si doma nad konskou stajňou vybudovala vlastné hudobné štúdio.

Speváčka počas života zápasila so zdravotnými ťažkosťami. V roku 2006 jej diagnostikovali rakovinu prsníka, v roku 2011 zasa meningióm – nádor na mozgu. „Keď mi diagnostikovali rakovinu, rok som si nedovolila nič hrať ani písať. Myslím si totiž, že som to robila celý život. Viete, vždy to bola vec, ktorá fungovala ako náplasť. Vyrovnať sa s pocitom neistoty bola výzva. Ale nakoniec to bol tiež dar,“ povedala Sheryl Crow pre CBS News.

eva green Čítajte viac Eva Greenová sa súdi. Štáb označila za sedliakov

Napriek tomu však pokračuje v tom, čo ju najviac napĺňa – v hudbe. Speváčka sa najnovšie pripravuje na svoje turné po USA, ktoré odštartuje vystúpením na tohtoročnom Superbowle.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sheryl crow #Rokenrolová sieň slávy