Slivka z Pudingu pani Elvisovej: Dali sme si viac záležať na textoch

Po päťročnej prestávke sa skupina Puding pani Elvisovej vracia s novým albumom. V pondelok 6. februára vydali singel s názvom Trhací kalendár, ku ktorému zároveň zverejnili aj videoklip. Jeho nakrúcanie prebiehalo v prezidentskom apartmáne hotela Apollo, s minimálnym rozpočtom a bez režiséra. Viac nám v rozhovore porozprávala Sylvia „Slivka“ Menyhertová a Peter Ungvölgyi.

10.02.2023 15:00
Puding pani ElvisoveJ Foto: ,
Peter Ungvölgyi a Sylvia „Slivka“ Menyhertová z kapely Puding pani Elvisovej.
debata

Čo zapríčinilo vašu päťročnú pauzu?

Sylvia „Slivka“ Menyhertová: Nebola to pauza, koncertovali sme a tvorili sme pomaly, pretože máme rodiny, malé deti a tak. Peter Ungvölgyi: Zároveň bola pandémia, ktorá nám trochu spomalila životné rytmy. Ja som navyše riešil svoj sólový projekt Kasioboy, ktorému som sa trochu venoval. Bola to teda taká zhoda okolností, že sa to všetko stretlo, a zdá sa nám, že čas sa v poslednej dobe akosi zrýchlil. Ani nevieme, ako tých päť rokov prešlo.

Kedy ste začali s nahrávaním nového albumu?

SSM: V novembri 2021 sme na chate vymysleli gro albumu, nejakých osem skladieb. Minulý rok na jar sme ho otextovali a v lete sme ho začali nahrávať.

Čím sa odlišuje od vašej predchádzajúcej tvorby?

SSM: Možno tým, že sme si viac dali záležať na textoch. PU: Ťažko povedať, pretože zatiaľ máme hotové možno dve pesničky, zvyšné skladby sú napísané, ale ešte nie sú vo finálnej fáze. To znamená, že nás ešte čaká produkčná časť, s ktorou nám pomáha Tom Lobb a Marek Rakovický. Oni tiež celkom významnou mierou zasahujú do toho, ako to bude nakoniec znieť. Napríklad úvodný singel Trhací kalendár sme mali už nejako napísaný, ale ako znie, je aj ich zásluha. Takže to, ako bude celý album znieť a čím sa bude odlišovať, je teraz ešte ťažké predpovedať. Vieme zhruba témy a kostru, ale aký bude finálny zvuk, sa ešte uvidí.

Viete už povedať, kedy asi by mal album vyjsť?

SSM: Máme taký plán, že každé dva mesiace by sme sa chceli venovať jednému singlu. Vychádza to, že do konca roka by to malo byť hotové.

K piesni Trhací kalendár ste si sami režírovali videoklip. Aké to pre vás bolo?

SSM: Nakrúcali sme ho v hoteli, mali sme úplnú slobodu a vymýšľali sme ad hoc veci v závislosti od prezidentského apartmánu, ktorý sme dostali. PU: Točili sme ho na mobilný telefón, takže produkcia klipu bola naozaj minimalistická. Náklady nepresiahli sumu za prenájom izby. Šéfovali sme si sami. Hodláme v tom aj pokračovať, ďalší klip si budeme opäť točiť sami. Chceme sa v tom, ako aj Slivka vravela, stále zlepšovať, lebo keď sme to robili prvýkrát, tak už teraz vidíme veci, ktoré by sme urobili lepšie. Zároveň nás výsledok utvrdil v tom, že ak človek chce a venuje tomu dosť času, má teraz možnosť natočiť si klip sám.

Sheryl Crow Čítajte viac Čo dnes robí Sheryl Crow? Hudby sa nevzdala ani po rokoch

Spolupracoval na vašom novom albume aj niekto mimo vašej skupiny?

SSM: Áno, je to náš dlhoročný kamarát Izo Bután, ktorý nám pomáhal aj so skladbou Trhací kalendár. Niektoré prvky a finesy sú práve jeho prácou.

Plánujete tento rok aj koncerty?

SSM: Pravdaže, radi by sme hrali na všetkých superfestivaloch na Slovensku. Ak všetko dobre vyjde, tak na jeseň by sme chceli urobiť klubovú šnúru tu aj v Čechách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Puding pani Elvisovej