4 Tenoři získali zlatú platňu za druhý album

Obľúbená vokálna formácia 4 Tenoři má za sebou mimoriadne úspešný rok. Získala Platinovú platňu Supraphonu za debutový album, dvakrát po sebe zaplnila pražské Fórum Karlín, v rámci vypredaného turné po Česku i Slovensku oslávila už svoj stý koncert, podporila nadačný fond Be Charity a vydala druhý album Láska prý, ktorý práve v týchto dňoch (podľa pravidiel IFPI-ČR) dosiahol štatút Zlatej platne.

27.02.2023 08:00
4 Tenoři
Zoskupenie 4 Tenoři: Slovák Marian Vojtko (vpravo) a českí speváci Pavel Vítek, Michal Bragagnolo, Jan Kříž.
debata

Aj tohtoročný diár formácie je už takmer úplne plný. Väčšina jarných a letných koncertov je vypredaná a záujem o ich vystúpenia prichádza i zo zahraničia.

V januári začali sľubnú spoluprácu s Filharmóniou Bohuslava Martinů, v lete ich čaká špeciálne Hradozámecké turné po českých a slovenských nádvoriach a prijali tiež pozvanie do šou Královny popu.

4 Tenoři Čítajte viac 4 Tenoři: Sme vyťažení, ale baví nás to

Vystúpia i na festivaloch Sedmihorské léto, Festival Jaroslava Svěceného v Klášterci nad Ohří, Plaňanyfest a v septembri otvoria Hudobný festival v Kroměříži. Už teraz je takmer vypredaný ich vianočný koncert, ktorý sa uskutoční 15. decembra v pražskej Lucerne.

4 Tenoři - Mně sílu dáš

„Naším cieľom je rozdávať radosť a verím, že sa nám to darí. Štvorici dávam termíny už na roky 2024 a 2025, kedy ich čakajú nielen ďalšie koncerty s Filharmóniou Bohuslava Martinů pod vedením dirigenta Leoša Svárovského, ale tiež prvé vystúpenie v Nemecku,“ uviedol producent zoskupenia Janis Sidovský.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #speváci #tenor #tenorista #4 Tenori