Levandulová pokračuje, najkrajšie piesne Hany Hegerovej mieria na východ

Projekt Levandulová po minuloročnom úspechu pokračuje aj v roku 2023. Najkrajšie piesne česko-slovenskej šansoniérky Hany Hegerovej a ďalšie diela autorskej dvojice Hapka – Horáček si fanúšikovia vypočujú na strednom a východnom Slovensku. "Zuzana Kronerová, Richard Müller, Zuzana Mauréry a Lucia Šoralová s klavírnym sprievodom Petra Maláska zaspievajú v šiestich slovenských mestách od Trenčína až po Prešov," uviedla pre TASR PR manažérka Eva Sládková k turné, ktoré odštartuje 31. marca v Poprade.

10.03.2023 16:00
Hana Hegerová Foto:
Hana Hegerová
debata

„Úprimne, nedelím publikum na ‚východniarov‘ a ‚západniarov‘. Teším sa na všetkých obyčajných obdivovateľov a poslucháčov pani Hegerovej. Ja som jedna z nich. Ale keďže môj otec pochádza zo Solivaru a v Košiciach začal svoju opernú kariéru, kde som s ním často bola, táto časť turné bude pre mňa aj trochu nostalgická,“ hovorí Zuzana Mauréry.

Na východ sa teší aj Lucia Šoralová, ktorá aktuálne žije v Česku. „Aj do Tatier. Poprad a Tatry totiž vnímam ako svoju ‚rodnú hrudu‘. Navyše, v divadle Jonáša Záborského v Prešove a v divadle Cassia v Košiciach som veľa rokov hrávala. Cítim sa tam dobre a mám k východniarom veľmi blízko,“ priznáva speváčka.

Šansóny z repertoáru Hany Hegerovej a ďalšie piesne z dielne autorskej dvojice Petr Hapka – Michal Horáček budú spievať aj Zuzana Kronerová a Richard Müller. Všetkých bude na klavíri sprevádzať dlhoročný spolupracovník Hany Hegerovej Petr Malásek.

Bratislava-Koncert osobnosti-Hegerova Čítajte viac ANKETA: Ktorá pesnička Hany Hegerovej vás najviac oslovila?

„Hana Hegerová bola obrovská osobnosť a som rád, že jej aj takto môžeme vzdať hold a dokázať, že aj dva roky po smrti je stále v našich hudobných srdciach prítomná,“ poznamenal Richard Müller, o ktorom je známe, že má šansóny v mimoriadnej obľube. „Kladná odozva publika na jeseň ma veľmi potešila. Verím, že to bude aj teraz podobné,“ dodal.

Jarná časť projektu Levandulová – Najkrajšie piesne Hany Hegerovej sa začne 31. marca, záverečný koncert je naplánovaný na 11. mája.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hana Hegerová