Hudobné novinky: poľský talent pre Eurovíziu, Francúzska predala 5 miliónov platní aj nová balada v hindčine

Nick Jonas nahral singel s indickou hviezdou, Blanka bude reprezentovať Poľsko na súťaži Eurovízia 2023 so skladbou Solo, Francúzska ZAZ získala plaketu za 5 miliónov predaných albumov. Tieto a ďalšie hudobné novinky prináša Warner Music.

17.03.2023 10:00
ZAZ spevacka YANN ORHAN Foto:
Francúzska speváčka ZAZ vystúpi aj na Slovensku.
debata

Nick Jonas nahral singel s indickou hviezdou

Nick Jonas nahral s indickou hviezdou baladu v... Foto: WM
nick jonas Nick Jonas nahral s indickou hviezdou baladu v hindčine.

Člen populárneho súrodeneckého tria Jonas Brothers sa spojil s indickým hudobníkom Kingom, aby nahrali novú verziu virálneho hitu Maan Meri Jaan. Originálna nahrávka, ktorú nájdete na Kingovom albume Champagne Talk sa na prelome roku držala celých sto dní v päťdesiatke najprehrávanejších pesní na Spotify. Balada v hindčine s romantickým videoklipom výborne fungovala aj v Amerike a preto vznikla anglická verzia Maan Meri Jaan (Afterlife). Spojenie momentálne najpopulárnejšieho hindi hudobníka s Nickom Jonasom bolo dosť prirodzené, nakoľko najmladší z Jonasových bratov má k Indii viac než blízko. V roku 2018 si vzal za ženu indickú speváčku, modelku a niekdajšiu Miss World Priyanku Chopra.

King x Nick Jonas - Maan Meri Jaan (Afterlife)
Kiss My Ex  Dance With Me Čítajte aj Košická skupina Kiss My Ex! opäť reprezentuje Slovensko

BLANKA bude reprezentovať Poľsko na súťaži Eurovízia 2023 so skladbou Solo

Poľská speváčka Blanka bude svoju krajinu... Foto: WM
Blanka speváčka poľsko Poľská speváčka Blanka bude svoju krajinu reprezentovať v súťaži Eurovízia 2023 so skladbou Solo.

Poľská nádej v súťaži Eurovízia 2023 postúpila so skladbou Solo z národného finále a bude reprezentovať svoju krajinu v súťaži, ktorá sa tento rok koná v máji v Spojenom kráľovstve v meste Liverpool a to v mene minuloročných ukrajinských víťazov. BLANKA je dvadsaťtriročná speváčka s exotickým vzhľadom a poľsko-bulharskými koreňmi. Spevu sa naplno venuje od štrnástich rokov, keď zložila svoju prvú pieseň. Neskôr odišla do Ameriky, kde štyri roky zdokonaľovala svoj talent. Vystupovala v hudobných baroch a reštauráciach, zúčastnila sa tzv. open mic sessions v kluboch ako The Bitter End v New Yorku, kde kariéru podobným spôsobom odštartovala aj slávna Lady Gaga. Od roku 2021 sa Blanka venuje tiež DJingu a s poprednými poľskými producentmi tvorí vlastný repertoár. Najnovší singel Solo komentuje: „Je ľahké kvôli niekomu stratiť hlavu, ale keď zistíte, že sa s vami ten druhý hraje, váš uhol pohľadu sa dramaticky zmení. Musíte vedieť povedať dosť…“

Blanka - Solo
Peter Bič a Viktória Vargová Čítajte aj Skupina Peter Bič Project začala v Prešove jarné turné Peter a Viktória

ZAZ získala plaketu za 5 miliónov predaných albumov

Francúzska speváčka ZAZ. Foto: Yann Orhan
francuzska spevacka ZAZ Francúzska speváčka ZAZ.

Francúzska speváčka sa teší veľkej popularite a počas kariéry už získala radu cien aj za hranicami rodnej krajiny. Umelkyňa, ktorú máme radi aj na Slovensku, si teraz pripísala ďalší úspech. Obdržala plaketu za predaj 5 miliónov platní. Hneď polovicu z celkového počtu pritom dokázala Zaz predať v zahraničí, čo iba podčiarkuje skutočnosť, že je medzinárodne najúspešnejším francúzskym interpretom posledného desaťročia. Ocenenie prichádza vo chvíli, keď speváčka štartuje druhú časť svetového Organique Tour. S programom, ktorého kostru tvoria skladby z posledného albumu ISA, vypredala minulý rok najprestížnejšie európske sály ako londýnsku Royal Albert Hall alebo Auditori Forum v Barcelone. Isabelle Geffroy, ktorú celý svet pozná pod umeleckým menom ZAZ, poteší aj slovenských fanúšikov na koncerte, ktorý sa uskutoční 2. júna 2023 v bratis­lavskej NTC aréne.

Zaz - De couleurs vives
Gramofón, vinylová platňa, LP Čítajte viac Predaj vinylových platní vlani prvý raz po desaťročiach prekonal predaj CD-čiek
  • Holandský DJ a producent Tiësto smeruje k vydaniu siedmeho albumu. Na platňu Drive upozorňuje dalším singlom All Nighter.
  • Americká speváčka GAYLE sa minulý rok preslávila virálnym hitom abcdefu. Sotva plnoleté dievča začína ďalšiu etapu svojej kariéry, nový projekt predznamenáva skladbou everybody hates me.
  • Slovenská tiktokerka Kristal Shine prijala výzvu a postavila sa do ringu v rámci Clash of the Stars. Počas nástupu predstavila svoj nový singel Let You Down.
  • Britský DJ a producent Joel Corry sa dohodol s americkým kolegom Ronom Carrollom a pod názvom Nikes moderne spracoval jeho polozabudnutú skladbu Walking Down The Street.
Ursiny  Strpka Na ceste domov Čítajte aj Dežo Ursiny je Na ceste domov: jeho album vychádza v reedícii

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudobné novinky