Z Holandska do Británie a späť domov. Nina Kohout a jej jarné turné

Po koncertoch v holandskom Groningene a anglickom Brightone sa Nina Kohout vracia po štyroch mesiacoch domov.

26.03.2023 17:00
Nina Kohout Foto:
Nina Kohout.
debata

Od publika pozostávajúceho z najvýznamnejších delegátov celosvetovej hudobnej scény v prípade holandského showcaseového festivalu Eurosonic a vypredaného koncertu v renomovanom britskom klube Green Door Store, pokračuje speváčka koncertami na Slovensku, v Česku a vo Veľkej Británii, kde sa už tretí rok venuje štúdiu hudobnej produkcie.

Na jedenástich zastávkach turné vystúpi s okrem kritikmi uznávaného debutového EP Pandemonium aj s novým, opäť prekvapujúco odlišným materiálom.

Počínajúc 12. aprílom v prešovskom klube Wave, Nina predstaví svoj anarchický hudobný svet v sprievode elektroniky a jej otca Petra Kohouta (klarinet) 13. apríla v DKC Veritas v Košiciach. Deň na to vystúpi spolu so slovenskou éterickou hudobníčkou Eniesa v Malom Berlíne v Trnave a úspešný týždeň ukončí v bratislavskom klube Nová Cvernovka, kde jej predkapelou bude talianska kapela Nero Kane.

Nina Kohout - Moonlight

Nasledujúci aprílový týždeň bude pre zjav alternatívnej hudobnej scény nemenej intenzívny. Po piatkovom koncerte v žilinskom klube Stanica s kapelou Charms Kids & Matus sa Nina presunie do Prahy, kde cez víkend neodohrá jeden, ale rovno dva koncerty.

22. apríla si mladá hudobníčka pre zmenu vyskúša úlohu predskokana, a to jednej z najväčších ženských mien na talianskej hudobnej scéne Carmen Consoli. Výnimočný koncert dvoch výrazných umelkýň sa bude konať v Paláci Akropolis. Aprílovú šnúru Nina Kohout uzavrie v intímnom prostredí pražského klubu Kampus Hybernská, kde ju uvedie kapela Earie.

V menej nabitom máji a júni sa Nina okrem troch koncertov vo Veľkej Británii, to konkrétne v Brightone na festivale FAKE ESCAPE (13. mája) a v umeleckom centre ACCA (20. júna) a na Lechlade Festival v Costwolds (28. mája), ešte raz vráti 25. mája do Prahy pri príležitosti účasti na medzinárodnom Liveurope Festival.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Nina Kohout