Koncert pre Jána a Martinu bude symbolickou oslavou ich lásky

Aj tento rok festival Pohoda v spolupráci s obcou Gregorovce prinesie Koncert pre Martinu a Jána, ktorý sa uskutoční v sobotu 6. mája v areáli Základnej školy v Gregorovciach. Koncert otvorí talentovaná indie-folková pesničkárka Arny Margret z Islandu a vystúpi aj jedna z najúspešnejších a najobľúbenejších slovenských speváčok Jana Kirschner.

04.05.2023 14:00
Kuciak: Vražda novinára Foto:
Ján Kuciak a Martina Kušnírová na zábere z filmu Kuciak: Vražda novinára.
debata (1)

Na symbolickom mieste, v centre obce v areáli základnej školy, vznikne malé pódium pre dva výnimočné hlasy a koncerty. Súčasťou akcie bude aj diskusia, hosťami moderátorky Zuzany Wienk budú Zlatica Kušnírová a Roman Kvasnica.

„Piateho mája by Martina Kušnírová a Ján Kuciak oslavovali piate výročie svadby. Ich lásku si pripomenieme silným koncertom na nádvorí školy, do ktorej chodila Martinka. Verím, že príde veľa ľudí, obaja si zaslúžia, aby ich príbeh nebol zabudnutý,“ povedal o plánovanom koncerte Michal Kaščák. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční vo viacúčelovej sále Obecného úradu Gregorovce.

Vstup na podujatie je voľný a koncert bude možné sledovať aj cez livestream na Youtube a Facebooku festivalu Pohoda.

Dvadsaťjeden ročná islandská pesničkárka Arny Margret pochdádza z malebného regiónu Westfjords. Jej indie folk má svoj špecifický zvuk, no čo sa týka vplyvov má blízko k tvorbe umelcov a umelkýň ako Adrianne Lenker, Aldous Harding, Ásgeir či José González.

Hudbou a textami vykresľuje krásne a zároveň bolestivé obrazy inšpirované jej osobnými zážitkami a okolím. Približuje život na izolovanom mieste, obklopenom vysokými horami, ktoré každý rok na niekoľko mesiacov úplne ukryjú slnko.

rico nasty Čítajte viac Pohoda má ďalšie svetové mená, vystúpi raperka Rico Nasty aj pesničkárka Rozi Plain

Arny Margret bola nominovaná na nováčika roka na Icelandic Music awards 2022 a na Iceland Airwaves Plus Awards získala ocenenie Best New Act 2022.

V roku 2022 ste ju mohli vidieť aj na festivale Pohoda. Odvtedy vydala svoj debutový album they only talk about the weather, takže v Gregorovciach sa môžete tešiť na jej nový materiál.

Jana Kirschner je jedna z najúspešnejších a najobľúbenejších slovenských speváčok. Ju samotnú ani prierez jej bohatej tvorby netreba pripomínať snáď nikomu. Jej vystúpenia sú zárukou kvality a aj vďaka energii, ktorú speváčka dokáže preniesť na publikum, zakaždým strhne dav.

V ostatnej dobe naspievala viacero piesní k filmom a spolupracovala ako hosťka v piesňach viacerých slovenských aj českých interpretov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #Jana Kirschner #Koncert pre Jána a Martinu