Album 7edem skupiny Team vychádza v reedícii

Album 7edem skupiny Team s hitom Krátke lásky vychádza v reedícii. Legendárna slovenská poprocková skupina Team nahrala svoj siedmy radový štúdiový album s príznačným názvom 7edem v roku 2000 pre vydavateľstvo Forza Music. V zostave skupiny sa popri Pavlovi Haberovi, Dušanovi Antalíkovi, Milanovi Dočekalovi a Ivanovi Válkovi prvýkrát objavil, zatiaľ ako hosť, jej neskorší základný člen Juraj Tatár. TASR informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

06.05.2023 17:00
CD_Team_7edem_booklet.indd Foto:
debata

Album, na ktorom je dvanásť piesní, autorsky pripravili kmeňoví autori skupiny (Antalík, Habera, Dočekal, Kinček) spolu s textárom Dušanom Hevierom a vytvorili kolekciu typicky „teamovských“ piesní s výraznými refrénmi a prepracovanými aranžmánmi vrátane megahitu Krátke lásky. Album 7edem prvýkrát vychádza na vinylovej LP platni.

„Album 7edem má niekoľko zaujímavých prvenstiev. Je to prvý album, ktorý bol v roku 2000 vydaný v novovzniknutom vydavateľstve Forza Music. Je to prvý album, ktorý bol nahratý v novovybudovanom súkromnom štúdiu Pavla Haberu. A je to prvý album, na ktorom sa v zostave skupiny Team objavil ako nový kmeňový člen Juraj Tatár,“ spomína Július Kinček, spoluautor a producent albumu a pridáva ešte jednu zaujímavosť: „Výber pilotného singla nechala tentoraz skupina Team na Forzu, kde sa na túto tému uskutočnil niekoľkohodinový brainstorming tvorivých pracovníkov, až to chvíľami pôsobilo komicky ako v amerických filmoch. Voľba nakoniec padla na pieseň Krátke lásky a ukázalo sa, že to bolo dobré rozhodnutie.“

Palo Habera Čítajte viac Habera: Je šťastie, že máme skladby, na ktoré ľudia čakajú

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Team #Pavol Habera #Dušan Antalík