Samuel Hošek sa vrátil k jazzu a vydáva prvý singel z pripravovaného albumu Peace

Samuel Hošek je mladý multitalentovaný spevák, výtvarník a performer. V roku 2020 vydal svoj debutový album "Our Time Is Now” v spolupráci s hudobným producentom Jurešom Fallgrappom Líškom. Onedlho vydáva svoj druhý album, v ktorom sa odklonil od elektro akustického zvuku vlastnej tvorby a vracia sa k jazzu, ktorý študoval v Prahe na VOŠ Jaroslava Ježka a v USA.

11.05.2023 17:00
Samuel Hošek Foto:
Album Peace Samuela Hošeka vychádza 18. mája.
debata

Prvý singel s názvom I Get Along Without You Very Well je predzvesťou albumu s názvom Peace, ktorý vychádza 18. mája na všetkých hudobných streamovacích službách.

V poradí druhý album Peace predstavuje 9 skladieb. Ide o jazzové štandardy, doplnené o dve autorské skladby. Album sa nahrával vo Viedni a v Bratislave pod zvukovým dohľadom Petra Preložníka známeho aj z kapely Prúdy a srbského hudobníka Dušana Novakova, ktorý doprevádzal prestížneho amerického speváka Gregoryho Portera.

Spevák si k spolupráci prizval hudobného producenta Ľuboša Šrámeka a výkonného producenta Nikolaja Nikitina. O kompletný aranž albumu sa postaral Ľuboš Šrámek, ktorý má široký záber v rámci hudobnej scény (Nanosymphony, Altar Quartet, či dokonca aranžérska spolupráca s Rytmusom a symfonickým orchestrom). Album vychádza pod hudobným vydavateľstvom Hlava XXII. Na albume sa podielalo niekoľko zvučných mien slovenskej a českej jazzovej scény: Robert Balzar, Juraj Griglák, Mattia Muller, Mucha Quartet, Nikolaj Nikitin, Pavol Bereza, Sisa Michalidesová a ďalší.

Samuel Hošek je víťaz viacerých amerických a európskych súťaží. Ako 16-ročný získal štipendium na súkromnej škole v USA, ktoré sa umiestňuje v TOP 50 najlepších súkromných škôl v USA. Vyštudoval divadelnú fakultu na VŠMU a jazzový spev na Konzervatóriu Jaroslava Ježka v Prahe. Aktuálne študuje magisterské štúdium na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave na katedre Intermédií a maľby.

Účinkuje v muzikáli The Czech Cabaret Show v pražskom divadle Royal. Popri sólovej kariére spolupracuje ako vokalista s Marikou Gombitovou, Benom Cristovaom, či Luciou Bílou. 5 rokov pôsobil ako hlasový kouč na British International School v Bratislave. Hlasovo pripravoval známe osobnosti ako Evelyn, Jána Jackuliaka, či Kristínu Svarinskú. Medzi jeho hudobné projekty patria aj: Skupina 0u0us, Samuel Hošek Jazz Band a Electric Sabina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samuel Hošek