Členovia skupiny ABBA na budúcoročnej Eurovízii nevystúpia

Členovia skupiny ABBA Benny Andersson a Björn Ulvaeus vylúčili, že by kapela mohla vystúpiť na budúcom ročníku súťaže Eurovízia, ktorý sa bude konať v ich rodnom Švédsku. Informoval o tom dnes spravodajský server BBC News. V roku 2024 uplynie 50 rokov od chvíle, keď ABBA s piesňou Waterloo súťaž vyhrala.

26.05.2023 10:00
ABBA navždy: Víťaz berie všetko Foto:
Skupina ABBA.
debata

V rozhovore s BBC Andersson a Ulvaeus v stredu večer odmietli, že by pri príležitosti 50. výročia zisku ceny Eurovízie mali v pláne objaviť sa spoločne na pódiu s Agnethou Fältskogovou a Anni-Frid Lyngstadovou.

„Ja nechcem, a pokiaľ nechcem ja, ostatní tiež nepôjdu. Je to rovnaké pre všetkých štyroch, keď jeden povie nie, znamená to nie,“ prehlásil Andersson. „Môžeme osláviť 50. výročie bez vystupovania na pódiu,“ dodal.

ABBA - Dancing Queen

Skupinu ABBA založili Ulvaeus a Andersson so svojimi vtedajšími partnerkami začiatkom 70. rokov. Počas nasledujúceho desaťročia sa z kapely stal fenomén, ktorý pravidelne bodoval v hudobných rebríčkoch viacerých krajín.

V roku 1979 sa však Ulvaeus rozviedol a onedlho po tom sa rozpadlo manželstvo aj Anderssonovi. Následne zanikla aj ich spoločná hudobná formácia.

ABBA predala vyše 380 miliónov albumov a singlov po celom svete, čím sa zaradila medzi najpredávanejších umelcov histórie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Eurovízia #ABBA