Sting vystúpi v Košiciach, Garbage v Bratislave

Jeseň na Slovensku je na sálové kultúrne podujatia už tradične bohatšia ako v iných mesiacoch a dokazuje to aj tohtoročná koncertná ponuka. V novembri si môžete vybrať medzi niekoľkými vystúpeniami rozličných žánrov.

06.11.2012 09:30
Garbage Foto:
Garbage
debata

Veľkú šou zažijú Košice 17. novembra. Po štvrtýkrát na Slovensku vystúpi v Steel Aréne spevák Sting, Bratislavu vymenil za Košice počas svojej šnúry Back to Bass Tour 2012. Bývalý člen The Police predal takmer 100 miliónov albumov, na konte má 10 cien Grammy a dokonca 3 nominácie na Oscara. Predstaví sa v sprievode 5-člennej kapely.

Opakovane na Slovensku vystúpi aj Seal. Autor hitu Kiss From Roses, známy aj ako bývalý manžel modelky Heidi Klum, sa Slovensku predstaví po siedmich rokoch a jeho soul-pop odznie v bratislavskej Incheba Expo Aréna 29. novembra. I keď sa obaja speváci pohybujú v iných žánroch, niečo majú spoločné. Charakteristický vokál a uznanie. Aj Seala majú radi kritici, potvrdzujú to aj štyri ceny Grammy a tri Brit Awards.

Ženy za mikrofónom
V priebehu niekoľkých dní budú mať milovníci ženských speváčok s rozhodovaním naozaj problém. V Bratislave vystúpi Katie Melu, Nouvelle Vague a v neposlednom rade Garbage, a to všetko v krátkom časovom rozmedzí.

Britka Katie Melua s jemným hlasom a gitarou je takmer vypredaná. Kto si lístky ešte kúpiť stihne, môže si ju vypočuť 10. novembra v Inchebe. V Bratislave vystúpi aj skupina Nouvelle Vague. Atmosféru francúzskej kaviarne, šansón aj džez prináša táto formácia netradične – coververziami klasických rockových a najmä punkových hitov. Nouvelle Vague vystúpia v bratislavskom MMC Clube na Karpatskej 17. novembra.

O deň neskôr sa k mikrofónu dostane speváčka iného kalibru, nežnosť vystrieda silná dávka originality a trochu dekadencie. Shirley Manson a Garbage – ikony nezávislej scény 90. rokov – v NTC Aegon Aréne uvidíte už 18. novembra. Garbage neprídu len odohrať staré hity a nútiť ľudí zaspomínať.

Partia okolo drsnej Shirley Manson s podivným vzhľadom a podmanivým hlasom predstaví aktuálny album s názvom Not Your Kind Of People, no známe skladby ako Stupid Girl a Only Happy When It Rains určite všetkých fanúšikov potešia. Garbage predali po celom svete už viac ako 17 miliónov nahrávok a sedemkrát boli nominovaní na prestížnu cenu Grammy, sú tiež tvorcami sprievodnej piesne k filmu James Bond – Jeden svet nestačí.

Trochu súčasnosti
Okrem štadiónových hitmakerov sa na Slovensku predstavia aj formácie rýdzo aktuálne, aj keď bez tendencie vypredať sály. Sú to napríklad Me And My Drummer, berlínske duo, ktoré mnohé svetové periodiká titulovali ako najväčšie prekvapenie tohtoročných letných festivalov. Pripomínajú Florence And The Machine či Bat For Lashes, pozitívne recenzie o nich napísalo britské NME či americký Rolling Stone. Na Slovensku ich rotuje Rádio_FM a kto sa novej hudby nebojí, koncert Me And My Drummer môže uvidieť 28. 11. v bratislavskom KC Dunaj.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba